Een uniek kerstgeschenk

Op zoek naar een leuk, persoonlijk en uniek eindejaarscadeau? Of wil je iemand gewoon zomaar in de watten leggen? Wat de gelegenheid ook is, deze decoratieve schaal is de ideale inspiratie en stel je gemakkelijk voor iedereen samen.

Hoe stellen wij ons kerstgeschenk samen?

  • Een schaal of iets om je decoratie op of in te plaatsen
  • Kaarsen
  • T-lichtpotjes
  • Decoratief beeldje/boompje
  • Plant en bloempot
  • Kader
  • Takken
  • Schapenvel
  • Optioneel: kerstverlichting

Een paar tips bij het samenstellen van je cadeau

Kies eerst en vooral voor een stijl die past bij het interieur van diegene die je cadeau in ontvangst neemt. Dat begint al bij de keuze voor bv. een boomschijf of een strakkere, metalen schaal. Zorg ervoor dat de elementen op de schaal uit verschillende materialen en texturen bestaan, maar blijf steeds bij de stijl die je in het begin koos.

Een metalen schaal combineer je dus met geometrische, strakkere elementen, terwijl je een houten schaal combineert met decoratie in warme tinten. Dat betekent niet dat die metalen schaal koud en kil moet zijn. Zo zorgt een leuk schapenvel ervoor dat het er modern, maar gezellig uitziet.

Kaarsen kunnen niet ontbreken

Die gezelligheid laten we natuurlijk terugkomen in de decoratie die we op de schaal plaatsen en dan kunnen kaarsen niet ontbreken. Grote, kleine, los of in een t-lichtpotje? De keuze is aan jou! (Kleine tip: een combinatie geeft altijd een mooi resultaat.) De schaal vul je verder aan met een plant, kerstboom of kandelaar én een leuk figuurtje. Zo springt je kerstgeschenk er zeker tussenuit.

Afwerken en inpakken maar

Tenslotte werken we het geheel af met dennentakken en besjes om de lege plekken op te vullen. Daarnaast geeft dit ook gewoon een gezellig effect, dat in dit geval onmiddellijk een gezellige wintersfeer oproept.

Nu moet je het enkel nog inpakken. Kies een leuke geschenktas die je zelf decoreert of kies een verpakking die nadien ook decoratief gebruikt kan worden. Zo is een houten kratje met grote strik rond of een tafelkleed als ‘inpakpapier’ steeds een leuk idee.

Hoe ziet jullie unieke combinatie eruit? Deel het met ons met de hashtag #DIYFloralux of volg de hashtag voor meer leuke DIY’s.

Benieuwd naar onze activiteiten, aanbiedingen en inspirerende tips?

Volg ons via social media