Tips om langer te genieten van jouw boeket

Snijbloemen in huis zorgen voor kleur én geur in huis. Het is een prachtige eyecatcher op tafel en brengt meteen sfeer op ieder moment van het jaar. Wij geven je alvast enkele tips om zo lang mogelijk te genieten van jouw boeket. 

De stengels mogen wat korter

Indien je de stengels inkort, snij ze dan een grote centimeter schuin aan zodat de bloem zich makkelijk kan volzuigen met water. Snij je de stengel recht af dan kan het drinken bemoeilijkt worden als de stengel de bodem raakt. Gebruik hiervoor een mesje zonder tanden om een mooie scherpe snee te maken zonder de stengel te beschadigen. 

De vaas

De vaas

Gebruik een propere glazen vaas zonder resten van zeep of vuilresten van je vorige boeket. Eventuele bacteriën van een vorig boeket kunnen nadelig zijn voor je nieuw boeket. Stem de vaas af op de vorm van je boeket : een brede ruiker in een brede bloemenvaas, hoge smalle bloemen in een hoge smalle vaas.

Het water

Zet je boeket zo snel mogelijk in vers lauw water, beter leidingwater dan regenwater. Plaats het boeket tot aan het bindpunt in het water en verwijder alle bladeren onder de waterlijn. Regelmatig verversen of bijvullen van vers water is aangeraden, zeker als het warm is krijg je sneller aanslag op je water.

Onderhoudszakjes

Als je een zakje meekrijgt lees dan goed de verpakking van het zakje. Afhankelijk van de hoeveelheid water moet je de dosis van het zakje dat je geeft aanpassen. Dit zakje is bloemenvoedsel dat dient om de houdbaarheid van de bloemen te verlengen. Het is een soort bacteriedodend middel (een mengsel van verschillende zouten en suikers die een rol spelen in de voeding van de bloemen).

Heb je dit niet voorhanden dan kun je een eetlepel Sprite mengen met een druppel bleekmiddel. Sprite geeft de bloemen energie, terwijl het bleekmiddel de bacteriën doodt. Haal rottende bloemen uit het boeket.

Weetjes

  • De bloemen staan graag in het licht maar vermijd direct zonlicht alsook warmte, tocht, vrieskou, sigarettenrook.
  • Bloemen houden van een constante kamertemperatuur, het is dus geen goed idee je boeket te plaatsen op een zongerichte vensterbank, bij een verwarming of dicht bij open ramen of deuren.
  • Plaats ze ook niet vlak bij een rijpe fruitschaal, de uitstoot van ethyleen verkort de levensduur van de bloemen.
  • Een orchidee: geniet langer van geur en kleur in huis

    Geniet je van geur en kleur in huis maar vind je het jammer dat snijbloemen al na enkele dagen verwelken? Dan is een orchidee misschien iets voor jou? 

    Ontdek er hier meer over

Blijf op de hoogte via onze nieuwbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven