Hoe plant ik een sierboom?

Sierbomen in de tuin zijn steeds een goed idee! Ze zijn eyecatchers die zorgen voor diepte, kleur en sfeer in de tuin. En in de zomer is het heerlijk fris genieten in hun schaduw. 

Bepaal welke sierbomen je wil

Het aanbod sierbomen is heel uitgebreid. Denk maar aan bijvoorbeeld linde, berk, esdoorn, eik, enzovoort. Het is daarom goed om eerst even te kijken welke bomen je precies wilt. Hou daarbij vooral rekening met de hoogte en groeisnelheid. Informeer hiernaar bij Floralux.

Plant sierbomen in het najaar

Je kan sierbomen planten vanaf november tot maart, gedurende deze tijd hebben de planten geen bladeren, en zijn ze zogezegd ‘in rust’. Het is beter om te planten wanneer het niet vriest. Daarom is november de maand bij uitstek om sierbomen te planten.

Bereid de grond goed voor

Graaf een plantgat dat groot genoeg is voor de wortels, zodat deze niet op elkaar zitten. Voor de diepte van de boom houd je er rekening mee dat de boom even diep geplant wordt als hij bij Floralux geplant was.
 
Maak de bodemlaag goed los en meng hierdoor bodemverbeteraar. Steek een steunpaal in de kuil vooraleer je de boom plant. De ideale hoogte is 2m50 waarbij 2m boven de grond uitsteekt. Meng ook de uitgegraven aarde met bodemverbeteraar en vul het plantgat terug op. Maak de sierboom tenslotte vast met een rubberen boombinder in een achtvorm.

Weetjes

  • Zorg dat de plant goed verpakt is voor transport en plant hem zo snel mogelijk.
  • In het vroege voorjaar kan je extra voedingsstoffen toedienen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven