Onze service

Bloemen en decoratie voor feesten en events

Met onze passie voor bloemen, planten en decoratie helpen we je graag bij het aankleden van events en feesten. In elke winkel kunnen bloemstukken, bloemdecoraties, boeketten en grafstukken vooraf besteld worden. Voor specifieke  vragen over plantenverhuur en decoraties vragen we je rechtstreeks jouw winkel te contacteren.

In onze winkel in Dadizele gaan we een stapje verder. Daar kan je terecht bij ons Events team om volledig op maat van jouw wensen en budget te werken. Of het nu gaat om een geboorte, babyborrel, communie, verjaardag, huwelijk, uitvaart of bedrijfsfeest, wij helpen jou er iets moois van te maken.

Ontdek hier meer info

Algemene info

Het assortiment in onze winkels

Het assortiment in onze winkels is niet volledig gelijk. De ene winkel is groter dan de andere waardoor het assortiment iets groter of kleiner kan zijn, daarnaast houden we ook rekening met de noden van de lokale klanten.

Geschenken inpakken

In al onze winkels staat een self-service inpakbalie aan de uitgang voorzien van alle benodigdheden om je aankoop mooi in te pakken. Onze medewerkers pakken geen geschenken in.

Honden in onze winkel

Honden zijn enkel toegelaten in de winkel als ze in de kar zitten. Voor het comfort van je viervoeter raden we wel aan een kussen of dekentje mee te nemen. Honden aan de leiband zijn niet toegelaten behalve uiteraard een assistentiehond.

Betalen in onze winkels

 • Betaalkaarten: Visa, Mastercard, Bancontact, Maestro
 • Ecocheques: digitale en papieren versie van Monizze, Sodexo en Edenred. We aanvaarden ecocheques voor het betalen van ecologische producten: tuinplanten, tuinmateriaal, tuinhout, … De ecocheques kunnen niet later gebruikt worden dan de geldigheidsdatum en kunnen niet ingeruild worden.
 • Cadeaucheques: We aanvaarden de geschenkcheques van CADEAU PASS en TICKET COMPLIMENTS.
 • Consumptiecheques: digitale en papieren versie van Monizze, Sodexo en Edenred
 • Floralux geschenkbon: uiteraard kan je ook betalen met je geschenkbon van Floralux

Een artikel omruilen of terugbrengen

Niet tevreden over je aankoop of verkeerd ingeschat? Omruilen of retourneren kan volgens onderstaande richtlijnen. Je ontvangt een bon ter waarde van het aankoopbedrag van het omgeruilde artikel.

 • Omruilen aan de infobalie aan de kassa
 • Binnen de 7 dagen op vertoon van je kasticket
 • Niet-gebruikte artikelen in de originele verpakking
 • Planten kunnen niet omgeruild worden

Bestellingen

Een bestelling plaatsen

Iets moois gezien maar het is niet meer voorradig in jouw Floralux winkel? Een grote hoeveelheid nodig van een bepaald artikel? Plannen om jouw tuin aan te leggen en je wil alle planten in 1 keer ophalen? Contacteer ons om een bestelling te plaatsen. We kunnen niet garanderen dat alles besteld kan worden maar zullen steeds tot het uiterste gaan om jou van dienst te zijn.

Een aankoop aan huis laten leveren

Heb je artikelen gekocht die te groot zijn in afmeting of aantal om met de wagen mee te nemen?  Dan kun je beroep doen op onze eigen leveringsdienst.
Voor een thuislevering kun je inlichtingen vragen aan de infokiosk van de tuinafdeling of de infobalie. Je kan ons ook per mail of telefonisch bereiken:

Iets eten of drinken bij Floralux

De eet- en drinkgelegenheden verschillen van winkel tot winkel.
Bekijk de info van jouw winkel om te zien wat we aanbieden:

Toegankelijkheid voor personen met een beperking

Ruime doorgangen, aangepaste winkelkarren, automatische schuifdeuren en aangepaste toiletten zorgen ervoor dat ook personen met een beperking moeiteloos de winkel kunnen bezoeken. Onze plantentafels zijn op ideale hoogte zodat iemand in een rolstoel er makkelijk aan kan. Hieronder enkele voorzieningen die we hebben in onze winkels:

 • Voorbehouden extra ruime parkeerplaatsen dicht bij de in- en uitgang. De grote ruimte tussen de parkeerplaatsen maken het in- en uitstappen een stuk gemakkelijker. Je herkent de plaatsen aan hun blauwe kleur.
 • Winkelkar om te bevestigen aan een rolstoel
  Deze kar maakt het mogelijk om rolstoelgebruikers alleen te laten winkelen in Floralux en dit in alle comfort. Deze kar kan aan de infobalie verkregen worden.
 • Rolstoel uitlenen
  In onze winkels hebben wij een rolstoel ter beschikking voor wie moeite heeft lange afstanden te wandelen maar geen rolstoel ter beschikking heeft.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven