Hoe plant ik een palmboom?

Met zijn robuuste stam en indrukwekkende bladeren, is een palmboom een echte eye-catcher in de tuin. Perfect voor wie graag een zuiderse vakantiesfeer creëert in eigen tuin. 

Palmboom Trachycarpus in de tuin

Kies de gewenste soort palmboom

Er bestaan veel verschillende soorten palmbomen. Palmen kunnen ook in pot gehouden worden, maar het is zeker aan te raden om ze in volle grond te planten. Vooraleer u begin te planten doet u er goed aan om u te informeren over de winterhardheid en groeisnelheid van een palm. Vraag hierover advies bij Floralux.

Hoe moet je die planten?

Maak een kuil die voldoende diep en breed is

Palmbomen kunnen geplant worden vanaf het voorjaar. Zorg ervoor dat de palm op een lichtrijke plaats komt te staan. De kuil die je ervoor graaft, dient twee maal zo diep en zo breed te zijn als de pot van de palmboom.

Meng bodemverbeteraar door de aarde

Op de bodem van de kuil maakt u de grondlaag goed los en vermengt u deze met een kwalitatieve bodemverbeteraar.

Zorg voor een goede drainage

Om de grond goed te laten draineren mengt u er ook wat lavakorrels door. Let er op dat u de wortels niet beschadigt wanneer u de palmboom hierna in de kuil plaatst

Weetjes

 • Wanneer u in de warmere zomermaanden voldoende meststoffen en water geeft, zorgt dit voor een versnelde groei.
 • Hoewel bepaalde soorten palmbomen winterhard zijn, zullen ze wat extra bescherming tijdens een strenge vorstperiode zeker op prijs stellen. 
Palmboom in pot op terras
 • Voeg ook een olijfboom toe aan jouw tuin

  Wil je de zuiderse vakantiesfeer vervolledigen in jouw tuin? Dan kan een olijfboom niet ontbreken! 

  Ontdek hier hoe je een olijfboom plant

 •  

   

   

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven