Groene kamerplanten

Groene kamerplanten zorgen voor een frisse toets in je interieur. Ze geven een fantastisch groen accent en verbeteren bovendien net als andere kamerplanten de omgevingslucht.

In tegenstelling tot bloeiende kamerplanten krijgen ze geen fleurige bloemen maar zorgen ze wel het jaar rond voor een constante natuurlijke groene look. Bovendien vragen ze iets minder aandacht dan bloeiende kamerplanten. De meest gekende groene kamerplanten zijn de sanseveria, de ficus en de areca palm. Kies voor een groot exemplaar als eye-catcher in je woonkamer of groepeer enkele kleinere exemplaren in passende bloempotjes op je vensterbank of buffetkast.

Breng je heel wat uren per week door op je bureau? Plaats er zeker enkele kamerplanten. Een onderzoek wees uit dat planten de lucht filteren en de concentratie versterken, gezond en mooi tegelijk! Ontdek hier meer info over kamerplant op je werkplek.

Voeg de bes(te) details toe

Maak de grote bessen vast aan de structuur. Hier is het wel belangrijk dat je ze niet volledig aan de cirkel vastmaakt, omdat ze anders niet te zien zijn tussen de bloemen.

Tips & inspiratie

Kamerplanten voor jouw thuiskantoor

De laatste weken of zelfs maanden brachten we heel wat tijd door op ons thuiskantoor. En dit zou wel nog eventjes kunnen duren. Of je nu werkt aan de keukentafel of in een speciaal ingerichte bureauruimteā€¦ wanneer deze mooi aangekleed is gaat het werken toch iets vlotter.

Planten in de badkamer

Na een lange dag (thuis)werken heeft iedereen wel eens nood hebben aan ontspanning en ontstressen. Een heerlijk warm bad of een warme douche is dan zeker een goed idee. Vooral als je jouw badkamer opvrolijkt met allerlei sfeermakers zoals planten of decoratie.
  • Ontdek al onze kamerplanten

    Naast de klassiekers zoals orchideeën, vetplantjes en cactussen die populair blijven, hebben we ook veel ‘hippe’ planten die modetrends volgen zoals de Tillandsia, Aloë Vera, varens, of het pannenkoekenplantje.

    Ontdek ze hier

Blijf op de hoogte via onze nieuwbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven