Groene kamerplanten

Groene kamerplanten zorgen voor een frisse toets in je interieur. Ze geven een fantastisch groen accent en verbeteren bovendien net als andere kamerplanten de omgevingslucht.

Grote eye-catchers

In tegenstelling tot bloeiende kamerplanten krijgen ze geen fleurige bloemen maar zorgen ze wel het jaar rond voor een constante natuurlijke groene look. Bovendien vragen ze iets minder aandacht dan bloeiende kamerplanten. De meest gekende groene kamerplanten zijn de sanseveria, de ficus en de areca palm. Kies voor een groot exemplaar als eye-catcher in je woonkamer of groepeer enkele kleinere exemplaren in passende bloempotjes op je vensterbank of buffetkast.

Breng je heel wat uren per week door op je bureau? Plaats er zeker enkele kamerplanten. Een onderzoek wees uit dat planten de lucht filteren en de concentratie versterken, gezond en mooi tegelijk! Ontdek hier meer info over kamerplant op je werkplek.

Waar plaats ik mijn kamerplant het best?

De ene kamerplant heeft meer licht nodig dan de andere, laat je hierover adviseren in onze afdeling. Het is echter wel zo dat de meeste kamerplanten niet van direct zonlicht houden. Worden de bladeren geel? Dan zou het kunnen dat de plant te weinig licht krijgt. Probeer eens een andere standplaats. 

Zorg er ook voor dat de plant geen te grote temperatuurschommelingen ondergaat. Bij het aansteken van de verwarming tijdens de winter daalt de luchtvochtigheid waardoor de plant opgekrulde of droge bladeren krijgt. Geef de plant steeds voldoende water en zorg voor een goede drainage onderin de pot. Te natte wortels kunnen de plant doen rotten.

Tips & inspiratie

4 vragen voor de perfecte kamerplant.

Moeiteloze populaire kamerplanten.

De populairste gemakkelijke kamerplanten

Groene kamerplanten

Phalaenopsis en cactus

Kamerplanten badkamer

Planten in de badkamer

Kamerplanten op kantoor

Kamerplanten voor jouw thuiskantoor

  • Ontdek al onze kamerplanten

    Naast de klassiekers zoals orchideeën, vetplantjes en cactussen die populair blijven, hebben we ook veel ‘hippe’ planten die modetrends volgen zoals de Tillandsia, Aloë Vera, varens, of het pannenkoekenplantje.

    Ontdek ze hier

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven