De populairste gemakkelijke kamerplanten

Soms eens water geven en vooral genieten van je plantastische sfeermaker? Dan zijn de Monstera, Philodendron en Kentiapalm de ideale huisgenoten voor jou.

Geen gaten in je plantencollectie met de Monstera

De Monstera of gatenplant is niet voor niets een populaire kamerplant. De opvallende bladeren vallen bij iedereen in de smaak en dan is hij ook nog eens gemakkelijk in onderhoud. Ideaal dus voor op kantoor.

Verzorging

 • Zet hem in een plek met (half)schaduw
 • Zorg dat hij steeds licht vochtig staat zonder dat de wortels in een laagje water zwemmen
 • In de winter en herfst laat je de grond best volledig opdrogen voor je opnieuw water geeft
 • Krijgen de bladeren bruine vlekken en gele randen? Dan geef je te veel water.
 • Als de bladeren krullen of bruine randen krijgen, is de luchtvochtigheid te laag. Sproeien of een bakje water op je verwarming is dan de boodschap.
 • Verpot de Monstera onmiddellijk na aankoop en eens om de 2 jaar.

Wist je dat: de engelse bijnaam van de gatenplant ‘swiss cheese plant’ is?

Philodendron

Zorg je graag voor een gemakkelijke Monstera? Dan is de Philodendron zeker ook je ding. De verzorging is namelijk exact hetzelfde.

Wist je dat: Philodendron zoveel betekent als ‘houden van boom’? De klimmende varianten hechten zich vast aan bomen met hun luchtwortels en zijn dus een beetje een clingy partner in het regenwoud.

Kentia(palm)

Deze Howea Forsteriana is een graag geziene palm in kantoorruimtes, omdat hij zo gemakkelijk te verzorgen is. Gelukkig discrimineert hij niet en staat hij ook graag thuis bij liefhebbers van gemakkelijke kamerplanten.

Wist je dat: De Kentia een ideale plant is voor mensen of kantoren met katten, zoals wij met onze Flor? De plant is namelijk niet giftig.

Verzorging

 • Het enige waar je op moet letten is dat de Kentia steeds in lichtvochtige grond staat. Geef dus in de winter elke 5 dagen een beetje water en in de zomer en lente om de 10 dagen.
  - Om te vermijden dat je te veel water geeft, begin je best met een kleinere hoeveelheid, controleer je of de palm na 4 dagen nog steeds een vochtige grond heeft en indien dit wel zo is, geef je de volgende keer iets minder.
  - Bij te veel of te weinig water zullen de blaadjes bruin worden, de juiste hoeveelheid aftoetsen is dan ook zeker aan te raden.
 • De Kentia houdt ook van een hogere luchtvochtigheid, daarom besproei je hem best regelmatig. Zeker in een ruimte met verwarming.
 • Deze Australische palm is niet veeleisend qua standplaats. Schaduw, halfschaduw,… het kan allemaal, maar zet hem niet in volle zon. Daarvan worden de blaadjes lichter groen of worden ze geel.
 • Bij het groeien zullen de bladeren onderaan bruine randen krijgen en uiteindelijk volledig afsterven. Dit is normaal en hoort bij het groeiproces van de Kentia, maar wie een mooie plant wilt, knipt deze bladeren best af.

Meer populaire toppers

Meer kamerplanten

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven