Hoe vul ik een bloembak voor de herfst?

De zomerperiode is voorbij en langzaamaan nemen herfstkleuren de tuin over. Wie graag zo lang mogelijk van kleur in de tuin geniet, kan zeker en vast zijn herfstbloembakken vullen met enkele leuke planten. Ook voor grafstukken zijn herfstplanten populair.

Kies de gewenste planten

Voor jouw herfstbloembakken kunnen verschillende planten in aanmerking komen. Zo denken we bijvoorbeeld aan calluna vulgaris (struikheide), hedera (klimop), brassica (sierkool) of violen. Voor de mooiste effecten is het aangeraden om variatie in kleur, hoogte en bladvorm te steken. Maak jouw keuze uit het uitgebreide assortiment bij Floralux.

Zorg voor een goede drainage

Planten houden niet van natte voeten, dus is het belangrijk om voor een goed doorlatende grond te zorgen. Gebruik in elk geval bloembakken die voorzien zijn van drainagegaten. Om een nog betere drainage te garanderen, kan je hydrokorrels op de bodem leggen.

Gebruik de aangewezen potgrond

Bovenop de laag hydrokorrels komt de potgrond. Om jouw herfstbloembakken zo lang mogelijk mooi te houden is het aangewezen om een kwalitatieve potgrond te gebruiken. Kies een luchtige potgrond die de nodige voedingsstoffen bevat. Vul hiermee jouw bloembakken en steek de gewenste planten erin. Druk de potgrond lichtjes aan en geef wat water.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven