Drie niet te missen interieurtrends in 2023

Een nieuw jaar, een nieuwe look voor jouw interieur? Het voorjaar is vaak hét moment om een grote schoonmaak te houden en je interieur een frisse nieuwe look te geven. Daarbij helpen we je graag een handje door je mee te nemen doorheen enkele niet te missen interieurtrends voor dit jaar!

Rond en rond in een minimalistisch interieur

Ontsnap aan de drukte en de hectische buitenwereld in dit zachte nest. Creeër rust en harmonie in jouw interieur door te kiezen voor zacht en rond. Denk aan zachte stoffen voor je kussens en sofa en zachte kleuren in een ton sur ton pallet voor je meubels, accessoires of zelfs op de muur. Organische of ronde vormen en lijnen laat je doorheen het huis ook terugkeren: in kaarsenhouders, spiegels of muurdecoratie. In deze trend is less more en comfort key.

To the max and more: durf maximalistisch gaan

Onze eerste en tweede trend kunnen niet verder uit elkaar liggen. In deze trend gaan we voor fun in ons interieur. Durf eclectische prints en geometrische patronen te combineren en kies voor gedurfde kleuren, zoals bijvoorbeeld de trendkleur paars. Je hoeft natuurlijk niet je volledige interieur een knalkleur of print te geven (al mag je natuurlijk wel ;) ). Een leuke ‘pop of color’ aan de muur of mix & match kussens op de sofa kunnen al een kleurrijke toets zijn. Een boeket in sprekende kleuren of een bloempot in een gewaagde kleur maken het geheel volledig af!

Natuur, natuurlijk, natuurlijker: liefde voor en van de natuur

Deze interieurtrend is een trend op zich, maar laat zich ook gemakkelijk toevoegen aan de twee trends hierboven. Haal de natuur naar binnen door het toevoegen van planten. Elegante planten, fleurige planten met heel veel bloemen of zelfs grote bomen: er is zeker een plaatsje voor een plant in jouw interieur.

Focus op duurzaamheid

Daarnaast ligt in deze trend ook een focus op duurzaamheid. Kies voor natuurlijke, duurzame of zelfs gerecycleerde materialen om jouw designkeuzes tot leven te wekken. Kies voor tijdloze stukken in hout, steen of glas van topkwaliteit. Bamboe, riet, rotan of wol: ze zorgen in een handomdraai voor een natuurlijk interieur. Bij verlichting kies je natuurlijk wanneer mogelijk voor LED opties. Zo tonen we onze liefde voor de natuur ook van binnenuit.

Krijg jij na het lezen ook zin om je interieur in een nieuw jasje steken? Bij Floralux vind je hopen inspiratie én leuke decoratiestukken.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven