Een fris lentebriesje door je interieur in 2022?

Niets leuker dan de grote voorjaarschoonmaak combineren met een frisse wind door je interieur. We tonen je daarom graag onze favoriete interieurtrends van 2022 en hoe jij ze gemakkelijk toepast in je interieur. Je hoeft namelijk niet voor een volledig nieuw interieur te gaan, maar als je dat graag wilt, houden we je zeker niet tegen! 😉

70 interieur trend

2022 brengt de warmte in huis

In 2022 gaan we voor warme kleuren en materialen. Klinkt gezellig, maar wat moet je je daarbij voorstellen? We stappen af van het strakke witte interieur en brengen een streepje kleur binnen. Trendkleuren? Terra en mosterdgeel! Doet dit jou ook denken aan de jaren ’70? 😉 Combineer met riet, hout, rotan, kurk, … en andere warme materialen. Kussens in aaibare stofjes zoals teddy, bouclé en ribstof passen hier heel mooi bij.

The return of retro

De seventies zijn dus terug. Vazen, kandelaars en lampen hebben de herkenbare, ronde vormen. Je vindt ze in de trendkleuren en met metallic randjes die perfect passen bij dat okergeel en terra.

Wat je ook vaak gaat terugzien in decoratie zijn organische vormen. Deze vormen uit de natuur zoals schelpen doen je meteen wegdromen naar een onvergetelijke zomer aan het strand of picknicken in een fleurig bloemenveld.

Denken aan de natuur? Natuurlijk!

Niet alleen door vormen uit de natuur te gebruiken, we brengen de natuur ook binnen. Kamerplanten mogen namelijk niet ontbreken. Kies in 2022 voor grote eyecatchers, cactussen en vetplanten of trek je niets aan van de groene trends en ga opnieuw voor een urban jungle.

Denk tenslotte aan de natuur buitenshuis. Duurzame deco speelt een steeds grotere rol. We gebruiken gerecycleerd glas en kiezen voor milieuvriendelijkere houtsoorten. Voor mangohout worden de bomen die geen vruchten meer krijgen, gebruikt. Het is dus een bijproduct van de fruitteelt, waardoor de bomen niet nodeloos gekapt worden. Je interieur in een nieuw jasje steken, is dus ecologisch een goede zaak.

Wat vind jij van deze ideeën voor je interieur? En welke ga jij gebruiken bij jou thuis?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven