7 tips voor een gezellig herfstinterieur

Oftewel: hoe maak je van je huis een thuis? Nu de dagen kouder en korter worden, is het steeds een warm thuiskomen in een gezellig interieur. We geven je daarom graag een paar tips die je misschien ook terugziet in de decors in onze winkel.

Tip 1: kies de juiste kleuren

Denk hierbij aan welke kleuren passen bij je interieur en welke sfeer je wilt creëren. Wij kozen deze keer voor een gezellig herfstinterieur met warme kleuren. Daarbij combineerden we niet te veel verschillende tinten omdat het dan drukker zou worden, maar dat wil niet zeggen dat je je moet beperken tot 1 kleur. Kies verschillende kleuren binnen hetzelfde kleurenpallet of ga net voor een contrasterende kleur als accentkleur en creëer zo diepte en contrast in je interieur.

Tip 2: werk met laagjes

Een goede tip voor je kledij in het najaar, maar ook je interieur kan een extra dimensie krijgen door laagjes te gebruiken. Bijvoorbeeld op de vloer dankzij een leuk tapijt of een warme plaid op je zetel. Je hoeft ze niet heel afgemeten een plaatsje te geven. Het plaid kan je losjes op je zetel “gooien” door slechts een hoek over de leuning te leggen en tapijten met verschillende texturen en vormen kan je leuk met elkaar combineren en over elkaar leggen.

Tip 3: zink weg in een gezellige stapel kussens

Ook hier, combineer texturen, materialen en formaten. De grote kussens geef je als eerste een plekje, de kleinere kussens hebben we ervoor gelegd en we zorgden er ook voor dat dezelfde kleuren niet tegen elkaar liggen.

Tip 4: decoreer je salon- of bijzettafel

Een leuke manier om dit te doen, met veel mogelijkheden om af te wisselen, is een grote vaas met een boeket snijbloemen of droogbloemen. Of laat de vaas gewoon leeg. Een mooie eyecatcher heeft geen bloemen nodig om op te vallen. Vul aan met kaarsen of een kandelaar, een t-licht potje of een beeldje. Als je voor veel decoratiestukken kiest, is het mooi om ze samen (op een schaal of boomschijf) te plaatsen. Zo vermijd je dat het rommelig overkomt door te veel losse elementen.

Wist je dat beeldjes steeds een leuke aanvulling zijn omdat gezichten steeds in het oog springen? Dieren, mensen, abstracte, strakke of realistische gezichten,… Je vindt er zeker een dat bij je interieur past.

Tip 5: breng wat (groen) leven in je interieur

Een plant brengt altijd kleur in je interieur. Combineer verschillende hoogtes en formaten of kies misschien een leuke hangplant? Let er wel op dat je de juiste plant kiest. Sommigen hebben meer of minder licht nodig, anderen doen het minder goed boven de verwarming of hebben net iets meer verzorging nodig

Tip 6: gebruik je muren

Een hangplant trekt al aandacht naar je muren, maar er zijn ook andere manieren om ze meer dan gewoon achtergrond te maken. Zo is een spiegel of schilderij (eventueel zelfgemaakt) een mooie aanvulling op je interieur.

Tip 7: and then there was light… 

Als we één tip willen meegeven, is het toch zeker deze. Goed licht kan voor extra gezelligheid zorgen, sfeer brengen in dat ene donkere hoekje,… Denk er dus zeker aan om lichtelementen toe te voegen. Wat dacht je van een lantaarn tussen je planten die je ’s avonds laat branden? Of een mooie tafel- of staande lamp?

Heb jij nog tips of pas je één van onze tips al toe? Toon het ons op sociale media met de hashtag #DIYFloralux en inspireer ons en andere klanten met jouw gezellige thuis.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven