Hoe maak je een boeket droogbloemen?

Een mooi boeket fleurt onmiddellijk je woning op. Natuurlijk is het jammer als die bloemen na een tijdje verwelken. Wil je graag een vaas met duurzame bloemen? Dan zijn droogbloemen een ideale oplossing. Wij willen je in deze DIY alvast inspireren om er een mooi boeketje van te maken.

Wat heb je nodig?

  • Verschillende droogbloemen:

Maak een mooie combinatie van langere en kortere bloemen en probeer ook af te wisselen tussen opvallende, bombastische en subtiele, verfijndere droogbloemen. Zo breng je enerzijds diepgang in het boeket en krijgt het anderzijds meer volume.

Kies kleuren die bij je interieur passen. Wij gebruikten voor dit voorbeeld vooral beigetinten, maar neem zeker een kijkje in ons assortiment droogbloemen en ontdek wat je zelf leuk vindt.

  • Een vaas met smalle opening
  • Een schaar of mes

Hoe begin je eraan?

Stap 1:

Vul de vaas eerst op met de grote droogbloemen. Wij kozen voor pampa’s. Zijn ze te lang? Dan kan je steeds de steel inkorten.

Tip: wil je dat jouw pampa’s niet te veel pluisjes verliezen? Ga er dan eerst met een haardroger over zodat ze er pluizig uitzien. Dit doe je best buiten om de pluizen binnenshuis te beperken. Bespuit de pluizige pampa’s daarna met haarlak. Dit zorgt ervoor dat alle pluisjes mooi blijven vastzitten aan de tak.

Stap 2:

Schik er dan één voor één de rest van de droogbloemen bij en knip die ook wat korter indien nodig. Werk hierbij van groot naar klein.

Stap 3:

Als alle takken in de vaas zitten kan je hier en daar nog wat van de kleinere droogbloemen toevoegen om de lege plekjes op te vullen.

Welke bloemen heb je gekozen?

Toon ons het resultaat via sociale media met de hashtag: #DIYFloralux en inspireer anderen met jouw creatie.
#DIYFloralux

Deel jouw creatie met ons

We geven je niet alleen graag leuke ideeën, we laten ons minstens even graag inspireren! Tag ons zeker in jouw post op Facebook of Instagram met de hashtag #DIYFloralux. We zijn heel benieuwd!