Heerlijke pompoensoep
De koudere maanden zijn ongetwijfeld de ideale periode voor een lekker warme tas soep en omdat we bij Floralux voorstander zijn van seizoensgroenten werken we in de Halloweenperiode graag met pompoen. Pitten roosteren, pompoen uithollen en natuurlijk een lekkere soep maken van het vruchtvlees.
Ingrediënten
- 400 g pompoen
- 1 ui
- 100 ml room
- 1 teentje knoflook
- 1 tomaat
- 1l groentebouillon
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- olijfolie
- peper & zout
- snuifje nootmuskaat
Bereidingswijze
-
Snij de pompoen in blokjes. Pel en ontpit de tomaat, snij ze in stukjes. Snipper de ui en de knoflook.
-
Fruit de ui samen met de knoflook glazig in olijfolie. Doe er de groenten bij en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat even stoven.
-
Overgiet met de bouillon, voeg de kruiden toe en laat 40 minuten
koken. Mix de soep glad. -
Proef de soep en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
-
Serveer er de room apart bij. Werk de soep eventueel af met
pompoenpitten, croutons, kruiden naar keuze...