Hoe hol je een pompoen uit?

Als wij denken aan herfst, denken wij aan gezelligheid, boswandelingen, de prachtige natuur én niet te vergeten: pompoenen. Heel lekker in soep, maar het oog wil ook wat. Daarom snijden we de pompoen graag uit om er een decoratiestuk van te maken.

Wat heb je nodig

 • 2 plastiek zakken
 • Scherp mes
 • Grote lepel
 • Een potlood/balpen
 • Een stuk papier
 • Droogbloemen
 • Kerstverlichting
 • Glazen vaas
 • Boormachine
 • LED-lampje
 • Pompoen naar keuze. Een grote pompoen springt meer in het oog, terwijl een kleiner formaat langer houdbaar is. Of maak een leuke mix van grote en kleinere pompoenen?

Aan de slag!

Om netjes te werken bedek je best je tafel met een plastieken zak. Houd de andere zeker bij de hand, die ga je gebruiken als je de pompoen uitholt.

Stap 1

En nu echt aan de slag. Bedenk eerst en vooral welke tekening je op je pompoen wilt. Ga je één van onze pompoenen namaken? Dan is het handig om een sjabloon te maken op papier zodat je dat telkens opnieuw kunt overtekenen op je pompoen met potlood of pen. Is het patroon of de tekening aangeduid op je pompoen? Dan kan je beginnen uitsnijden.

Stap 2

Snijd eerst aan de bovenkant van de pompoen een cirkel uit met je scherp mes. Dit wordt het deksel van je pompoen. Wring dit een beetje heen en weer om het los te krijgen zodat je het eraf kan halen.

Stap 3

Eens het deksel eraf is kan je de binnenkant van de pompoen uithollen met je lepel. Haal alle pompoenpitten eruit en schraap de binnenkant uit.

Tip: Gooi de pitten niet weg, maar plant ze en kweek zelf je pompoenen of rooster ze en geniet van een lekker gezonde snack.

Stap 4

Snij of boor dan de gaten één voor één in de pompoen.

Stap 5

Je pompoen is klaar. Weet je al waar je hem gaat zetten? Oh en vergeet het gezellige LED-lampje er niet in te plaatsen!

PS. Lees ook even onze tips om je pompoen zo lang mogelijk mooi te bewaren, voor je je pompoen zijn plaatsje geeft.

Stap 6

Wil je toch nog dat tikkeltje meer toevoegen? Dat kan zeker. Zoek een vaas die net in je pompoen past. Neem enkele droogbloemen waar je een leuk boeketje mee kan maken en schik die mooi in de vaas. (Als je liever echte of zijdebloemen gebruikt, kan dat natuurlijk ook.) Stop de kerstverlichting in je pompoen en zet er je vaas met droogbloemen in.

Geniet van je pompoen

Laat je ons ook meegenieten via sociale media? Wij zijn altijd heel benieuwd naar wat jullie doen met onze DIY-tips. 😉 

Benieuwd naar andere DIY-tips of wil je de pompoenen van andere klanten zien? Kijk dan eens op #DIYFloralux. 

 • Heerlijke pompoensoep

  De koudere maanden zijn ongetwijfeld de ideale periode voor een lekker warme tas soep en omdat we bij Floralux voorstander zijn van seizoensgroenten werken we in de Halloweenperiode graag met pompoen. Pitten roosteren, pompoen uithollen en natuurlijk een lekkere soep maken van het vruchtvlees.

  Ontdek het hier

#DIYFloralux

Deel jouw creatie met ons

We geven je niet alleen graag leuke ideeën, we laten ons minstens even graag inspireren! Tag ons zeker in jouw post op Facebook of Instagram met de hashtag #DIYFloralux. We zijn heel benieuwd!