Hoe plant ik bloembollen?

Met bloembollen geniet je bijna het hele jaar door van kleur in de tuin. Al tijdens de eerste maanden van het jaar geniet je van prachtige voorjaarsbloeiers en hierna van zomerbloeiers. In pot op het terras of in de volle grond? Dat kies je helemaal zelf. Dankzij het enorme aantal variëteiten combineer je eindeloos. 

Bloembollen sfeerfoto

Kies de gewenste soort bloembollen

Er bestaat een schat aan verschillende soorten bloembollen: narcissen, krokussen, tulpen, hyacinthen, irissen, dahlia’s, lelies, … Je kan dus naar hartelust variëren. Houd echter rekening met de bloeiperiode en de gewenste grootte van de bloemen. Laat je daarom adviseren bij Floralux. Je vindt er een uniek gamma van maar liefst 400 verschillende soorten bloembollen!

Plant bloembollen vanaf het najaar

In het najaar gaan we op zoek naar voorjaarsbloeiers. Voorjaarsbloeiers dienen geplant te worden vanaf de eerste koude, vanaf oktober tot eind december. Zorg ervoor dat de bollen geplant worden in een goed doorlatende grond. Meng ook bodemverbeteraar door de grond vooraleer u plant.

Plant bloembollen op de gewenste plaats

Bloembollen komen heel goed tot hun recht wanneer ze in groepjes aangeplant worden, maar ook het effect van verwildering zorgt evengoed voor een prachtig zicht in het voorjaar. Als vuistregel voor de plantdiepte houdt u 3 maal de hoogte van de bloembollen aan. Vergeet tenslotte niet om de bloembollen op een zonnig plekje te planten!

Weetjes

 • Plant uw aangekochte bloembollen zo snel mogelijk. Indien u ze niet meteen kan planten, bewaar ze dan in een papieren zak op een droge, goed verluchte plaats.
 • Om het uzelf gemakkelijk te maken, kan u gebruik maken van een planthulpje.
 • Bloembollen kunnen evengoed in pot geplant worden. Raadpleeg hier zeker ook eens onze tuintip over bloembollenlasagna.
 • Maak een bloembollen lasagne

  Combineer verschillende bloembollen in een bloembollen lasagne en geniet lange tijd van jouw bloemen in pot. 

  Ontdek hier hoe je er aan begint

 •  

   

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven