Bloembollenlasagne

Een bloempot die je maandenlang verrast met steeds nieuwe bloemen of verschillende kleuren? Nee, dat is geen droom meer. Maak gewoon een bloembollenlasagne! En nee, hier valt er helaas niks lekkers te eten.

Het is een uniek voorjaarsfenomeen. Krokussen, tulpen, narcissen of hyacinten, allemaal in één pot. Als de ene groep bloembollen uitgebloeid is, komt de volgende eraan in al hun schoonheid. Al van in de winter zullen ze je begeleiden met hun prachtige kleuren, helemaal tot in de lente!

Wij geven je met veel plezier ons recept!

Wat is een bloembollenlasagne?

Net als een echte lasagne bestaat onze bloembollenlasagne uit verschillende laagjes, maar in plaats van bechamel en tomatensaus vind je hier bloembollen. Iedere bloembol heeft zijn eigen bloeiperiode en aan de hand hiervan plant je ze. Zo heb je maandenlang plezier van de verschillende soorten bloemen.

Hoe begin je er aan?

Kies een pot die voldoende diep is, het mooiste is als er toch een drietal laagjes in passen. Daarnaast is zeker in de winter drainage belangrijk. Zorg dat je pot een gat heeft (of maak er zelf als dat nog niet zo is). Een laagje hydrokorrels zorgt voor nog een extra hulp bij de drainage.

De 1ste laag

Om te beginnen plaats je op de hydrokorrels het eerste laagje kwalitatieve potgrond. Leg de laatst bloeiende soort onderaan in de pot en de vroegst bloeiende soort bovenaan. Denk aan krokussen die bloeien van februari tot maart, hieronder misschien narcissen, hyacinten of druifjes die bloeien van maart tot april. En in de onderste laag bollen die bloeien van april tot mei, zoals tulpen. Schik ze zo dat de onderste bollen tussen de bovenliggende kunnen groeien.

Opgelet! Plant de bloembollen steeds met het puntje naar boven.

Plant viooltjes voor kleur

Wil je voordat de bollen komen, ook al genieten van een prachtig gekleurde bloempot? Plant dan wat éénjarigen zoals viooltjes helemaal bovenop. De bloembollen zullen er in het voorjaar geen last van hebben en er gewoon tussen groeien.

Voor de beste kans op de mooiste bloembollenlasagne, geef je nu en later regelmatig een beetje water, maar niet als het vriest!

Plant in de herst

TIP: Voorjaarsbloembollen plant je het beste in de herfst, voor de eerste vorstperiode. Ze hebben deze koudeperiode nodig om later als de temperaturen omhoog gaan, het bloeiproces op te starten.

Fleur jij er jouw tuin, terras of balkon ook binnenkort mee op?

Benieuwd naar onze activiteiten, aanbiedingen en inspirerende tips?

Volg ons via social media