Mini donuts maken

Donuts zijn een favoriete lekkernij over de hele wereld. De ronde, zoete deegringen zijn onweerstaanbaar lekker. En het goede nieuws is, dat je ze nu ook gemakkelijk thuis kan maken! Of je nu een doorgewinterde bakker bent of een beginner, donuts maken is een leuke en heerlijke activiteit die iedereen kan! Het water komt ons al in de mond, laten we er dus maar aan beginnen!

Wat hebben we nodig?

Om onze donuts te maken, gebruiken we de mini donutmachine van Scrapcooking.  Zo hebben we keer op keer, perfecte donuts in slechts enkele minuten! We starten met eerst het donutdeeg te maken. Je vindt het recept hieronder. Met dit recept kan je ongeveer 30 mini donuts maken.

Benodigdheden:

  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 125 gr suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 ml liter melk
  • 3 eitjes

Hoe ga je tewerk?

De bereidingswijze is simpel: voeg alle ingrediënten samen in één kom en klop dit tot een glad beslag. Eens klaar, kunnen we beginnen bakken!

TIP: Giet het deeg in spuitzak om je donutmaker te vullen. Dit gaat sneller, gemakkelijker en zonder morsen!

Vet de vormpjes van de machine in en giet daarna het beslag er in met je spuitzak. Zorg dat de vormpjes volledig gevuld zijn. Na een vijftal minuten zijn je eerste donuts al klaar!

Afwerking

Je kan ze natuurlijk zo naturel houden, maar donuts zouden donuts niet zijn zonder hun bekende glazuurlaagje. Wij maken deze zelf en gebruiken hiervoor een beetje bloemsuiker, water en kleurstof in poedervorm. Dip de donuts één voor één in het glazuur.

Je kan ze nog verder versieren met leuke sprinkles, chocolade eitjes, snoepjes en meer!

Smullen maar!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven