Maak een bohemian zomerkrans in 3 stappen

Een bohemian interieur blijft populair en dat snappen wij volledig! De stijl brengt een instant vakantiegevoel naar elke woning. Misschien is deze DIY-zomerkrans dan de final touch of voeg je gewoon graag een beetje bohemian toe aan je interieur? Een leuk detail is het zeker en hij is minstens even leuk om te maken!

Wat heb je nodig?

  • Een metalen cirkel, wij kozen voor een cirkel van ø45cm
  • Touw (kan zowel jute als katoen touw zijn)
  • Zijde- en/of droogbloemen (Kiezen is verliezen, dus we combineerden ze)
  • Metaaldraad
  • Schaar

Aan de slag!

Stap 1: geen boho zonder bloemen

Voor een geslaagde bohemian zomerkrans, mogen bloemen niet ontbreken. Combineer leuke boeketjes door ze aan beide kanten van je cirkel vast te maken met metaaldraad. Let op dat je de grote bloemen of bladeren als eerste gebruikt, zodat de kleinere bloemen zichtbaar blijven. Koos je voor veel kleine, fijne bloemetjes? Maak er eerst verschillende kleine boeketjes van, die je vervolgens aan de cirkel vastmaakt. Zo vermijd je dat de dunne, kleine bloemetjes los komen.

Stap 2: touwtje trek

Tijd om het touw aan de krans te bevestigen. Wij kozen voor een bruin touw (terra is niet voor niets een trendkleur dit jaar), maar jij kiest natuurlijk een kleur die bij jouw interieur past.

Knip 32 stukken touw van ongeveer 1,5m. Als je cirkel kleiner is, knip je de stukken touw iets korter. Daarna maak je elk stuk touw met een dubbele knoop vast aan de bovenkant van de cirkel, draai je ze 1 keer rond de onderkant van de cirkel en trek je het touw stevig aan. Zorg er ook voor dat het touw onderaan de metaaldraad van de bloemetjes verstopt. Dit doe je 16 keer aan elke kant.

Stap 3: de laatste stap van een beknopte DIY

Tenslotte ga je de losse stukken touw onderaan aan elkaar vastknopen, zodat ze strak in de cirkel blijven hangen. We knoopten ze per 2 vast, dus als je voor meer of minder stukken touw per kant zou kiezen, zorg er dan voor dat je een even aantal gebruikt. Dat maakt deze laatste stap gemakkelijker.

Tip!: Ga je graag nog een stapje verder? Maak met de losse stukken touw die onder de cirkel hangen een macramé-werkje.

#DIYFloralux

Deel jouw creatie met ons

We geven je niet alleen graag leuke ideeën, we laten ons minstens even graag inspireren! Tag ons zeker in jouw post op Facebook of Instagram met de hashtag #DIYFloralux. We zijn heel benieuwd!