Een kerstboom versieren

Een kerstboom versieren

De kleuren

Een eerste gouden tip : zorg dat de decoratie in je woonkamer één geheel vormt. Stem de kleuren voor je boom af op de kleuren van je interieur. Laat die kleuren ook terugkeren in de kleuren van je accessoires (bv tafelloper, kaarsen, kussentjes in de zetel,…)

De plaats

Zoek een mooie plaats in je huis waar je kerstboom goed tot zijn recht komt, zet hem niet in een klein hoekje, maar zet hem als pronkstuk in je living.

De boom

Als je met een kerstboom in kunststof werkt, zet dan eerst alle takken mooi open. Zet de boom bij voorkeur in een mand of pot, of gebruik decoratieve stof aan de voet, zo verstop je de voet.. Vergeet niet de top mooi recht te zetten.

De lichtjes

Hang eerst de lichtjes in de boom. Je kan warm wit licht (geler) gebruiken, of koud wit licht (fel wit). In een witte boom gebruik je bij voorkeur koude witte lichtjes met een witte draad. Hou je van een ‘specialleke’, dan zijn er ook allerlei gekleurde lichtjes beschikbaar. Hoe meer lichtjes in de boom, hoe mooier je decoratie zal uitkomen, want dit is wat de sfeer brengt ’s avonds.

De slingers

Wanneer de lichtjes geïnstalleerd zijn ga je over tot het hangen van decoratieve slingers. Je kan daarvoor kiezen voor de klassieke lametta slingers of parelslingers, maar er zijn nu ook heel wat andere guirlandes : bessen, dennenappels, veren boa’s etc… Hang de slingers volledig rond de boom, om de 15 à 20 cm uit elkaar. Aan de top hang je alles wat dichter bij elkaar.

kerstballen

Daarna kun je overgaan tot het hangen van kerstballen. Kies kerstballen die passen bij je interieur. Hang verschillende kleuren en groottes in de boom, zodat het niet te eentonig wordt. Hang overal rondom de boom ballen, ook al staat hij in een hoek. Anders zal hij van de zijkant gezien niet mooi zijn.

De decoratie

Als de ballen in de boom hangen kun je hem afwerken met allerlei figuurtjes : pluchen beertjes, sterren, poppetjes, bloemen, vlinders, …enz. Hang echter niet té veel verschillende figuren in de boom, anders wordt het een kakofonie. Tenslotte kan je de boom nog afwerken met sneeuw (met een spuitbus of strooisneeuw).

Stap voor stap
  1. Zet eerst alle takken mooi open als je met een kerstboom in kunststof werkt
  2. Hang de lichtjes om de 15 à 20 cm uit elkaar.
  3. Kies kerstballen van verschillende kleuren en groottes zodat het niet eentonig wordt.
  4. Vul de gaten met decoratieve hangers