Haal de lente in huis: een fris bloembollenstukje

Bloembollen staan prachtig in de tuin of in een schaal op de tuintafel, maar wist je dat je ze ook gewoon mee naar binnen kan nemen? Zo haal je letterlijk de lente in huis! Wij tonen je alvast een sfeervol idee om jouw interieur mee op te fleuren.

Hoe begin je eraan?

Het kiezen van de bloembollen

Bij Floralux vind je in het voorjaar steeds een uitgebreid aanbod bloembollen. Muscari (blauwe druifjes), krokussen, hyacinten of narcissen: je vindt hier bloembollen in alle kleuren van de regenboog. Er zit dus zeker iets tussen die perfect past in jouw interieur!

Benodigdheden:

  • Bloembollen naar keuze
  • Schaal of plateau
  • Mos
  • Fijne ijzerdraad
  • Takken (paastakken)
  • Decoratie (wij gebruiken kleine kwarteleitjes en pluimpjes)

De bollenbasis van je stukje

Nadat je de ideale bloembollen voor jou gekozen hebt, laat je deze voor het beginnen aan deze DIY even een half uur in water liggen. Zo slurpen ze voldoende vocht op en hoef je ze niet meer te bewateren éénmaal ze in het stukje zitten. Verwijder hierna ook nog de wortels.

Neem een plateau naar keuze en schik hierop de verschillende bloembollen. Speel wat met de lay-out van de verschillende bloembollen om het mooiste resultaat te bekomen.

Eenmaal je tevreden bent met de schikking van de bollen, kan je beginnen om er rondom mos aan toe te voegen. Een ijzerdraadje zal je verder helpen om alles samen te houden.

Zo fris als een hoentje: de finishing touch toevoegen

Om er een echte eyecatcher in jouw interieur van te maken, voegen we er enkele vrolijk kronkelende takken aan toe. Prik deze stevig in het mos. Ook enkele kwarteleitjes en pluimpjes kunnen niet ontbreken.

TIP: Draai regelmatig je stukje rond, zodat alle zijden even mooi bekleed worden en je de achterkant zeker niet vergeet.

Heb je nog plaats over op je plateau? Decoreer dan verder met een vaasje waar je verse bloemen in plaatst. Zo voeg je niet enkel nog meer kleur toe, je kan nu ook al genieten van die heerlijke geur! Een kaarsje voor de gezelligheid licht de donkere avonden nog eventjes op tot de lente helemaal is losgebroken. ;)

#DIYFloralux

Deel jouw creatie met ons

We geven je niet alleen graag leuke ideeën, we laten ons minstens even graag inspireren! Tag ons zeker in jouw post op Facebook of Instagram met de hashtag #DIYFloralux. We zijn heel benieuwd!