Herfstgevoel in huis: een herfstdecoratiestukje maken

De herfst is een prachtige periode in het jaar. De bomen kleuren vrolijk bruin, rood of oranje. De pompoenen sieren her en der een voordeur of tuin op. En ’s avonds kondigt de flikkering van kaarsjes de meest gezellige periode aan. Hou jij ook zo van de herfst? Maak dan samen met ons dit decoratiestukje en haal dat warme gevoel naar jouw interieur!

Benodigdheden:

 • 1 grote (ronde) houten schaal
 • 3 glazen vazen van verschillende groottes
 • Steekschuim
 • Mos
 • Bladeren en takken (dit kan uit kunststof of uit de natuur zijn)
 • Bloemen en besjes (kies uit: verse snijbloemen, droogbloemen of zijdebloemen) Wij gebruiken zijdebloemen en droogbloemen
 • Kleine pompoenen of ander sierfruit (tip: dennenappels, eikels of kastanjes kunnen hier ook een leuke toevoeging zijn)
 • 3 kaarsen van verschillende groottes (passend in de vazen)

Extra DIY:

 • Micro verlichting op batterijen
 • Lijmpistool en stuk harde plastic
  (bijvoorbeeld een container uit de supermarkt)

Een prachtig bloemstukje in slechts 5 simpele stappen:

Stap 1

Plaats de 3 glazen vazen in het midden van je schaal en schik hierrond het steekschuim. Je zal hier en daar wat moeten wegsnijden om alles mooi passend te maken. Verdwijnt de kleinste vaas wat in het steekschuim? Dat is gemakkelijk opgelost! Steek de kleine vaas in het schuim en snij dat stuk er uit. Zo zorg je ervoor dat je vaas wat hoger boven het bloemstuk zal blijven uitsteken.

Stap 2

Bekleed alle steekschuim met een dun laagje mos. Dit vormt een mooie, natuurlijke basis waar we op verder kunnen bouwen in de volgende stappen.

Stap 3

Begin nu met de bladeren en takjes te verdelen over het stuk en in het steekschuim te steken. Kies voor bladeren uit verschillende kleurtinten om dat echte bosgevoel na te maken.

Stap 4

Hierna voeg je bloemen toe. Begin eerst met enkele grotere bloemen als eyecatchers en daarna de wat kleinere bloemen. Vervolledig het geheel met kleine besjes of droogbloemen voor een verfijnder geheel. Heb je nog enkele overgebleven lege plekken? Vul deze in met kleine pompoenen of ander sierfruit naar keuze.

TIP: Draai regelmatig de schaal rond zodat je iedere kant mooi kan bekleden.

Stap 5

De schaal is al prachtig zoals ze nu is. Je kan ervoor kiezen om ze zo bij jou thuis te plaatsen, of je kan ervoor kiezen om er nog een extra sfeervolle toets aan toe te voegen. Denk hierbij aan microledverlichting op batterijen die je tussen de bloemen stopt.

Met een lijmpistool kan je dan kleine en grote bolletjes lijm maken op het harde stuk plastic. Normaal kan je ze hier gemakkelijk afhalen eens afgekoeld of droog. Met je lijmpistool doe je een klein beetje lijm op het lichtje en plak hierop de eerder gemaakte lijmbolletjes vast. Zo bekom je prachtige lichtgevende paddenstoelen!

#DIYFloralux

Deel jouw creatie met ons

We geven je niet alleen graag leuke ideeën, we laten ons minstens even graag inspireren! Tag ons zeker in jouw post op Facebook of Instagram met de hashtag #DIYFloralux. We zijn heel benieuwd!