Een zijdehoender houden

Zijdehoenders zijn aanhankelijke en tamme dieren met een grote aaibaarheidsfactor. Het zijn zeer speciale sierkippen met een pluizige look. Ze hebben verschillende karakteristieken, maar zijn over het algemeen makkelijk handelbaar, aanhankelijk en lief.

Bruine zijdehoender kip in gras

Zijdehoenders vezorging

Zijdehoenders hebben een redelijk opvallend uiterlijk. De zijdehoenders kippen herken je aan de volgende eigenschappen:

  • lichte bevedering op de poten
  • een blauwzwarte of blauwpaarse huid door hyperpigmentatie
  • extra teen en vinger aan poten en vleugels
  • klein van formaat: hennen wegen ongeveer 1 kg, hanen 1.5 kg
  • makkelijk handelbaar
  • leggen ongeveer 110 eieren per jaar

Zijdehoenders zijn ideale huisdieren voor kinderen door hun handzame formaat en lieve karakter.

Zijdehoenders houden

Als je zowel zijdehoen hennen als zijdehoen haantjes houdt, zal je moeten opletten. De hennen worden vrij gemakkelijk broeds en zullen dus proberen op hun eitjes te blijven zitten. Dit houdt in dat je dus kans hebt op zijdehoender kuikens als je ze niet vlug wegneemt.

Hun bevedering zorgt ervoor dat ze niet kunnen vliegen. Zijdehoender kan je dus houden in een lage omheining.

Zijdehoenders verzorgen

De verzorging van een zijdehoender is op zich niet zo moeilijk. Je moet wel opletten met water. Als een zijdehoen in het water belandt (of in de regen loopt), dan zuigt de vacht zich vol met water als een spons. Met koude hoef je niet veel rekening te houden. Hun bevedering zorgt ervoor dat  ze bestand zijn tegen lage temperaturen.

Zijdehoenders te koop in jouw buurt

We zijn zeker dat het leuke uiterlijk en het lieve karakter van de zijdehoender je overtuigd hebben. Nu kan de zoektocht om zijdehoenders te kopen beginnen. Bij Floralux tuincentrum hebben we verschillende zijdehoenders te koop. We hebben zowel witte, zwarte als bruine dieren aanwezig in de winkel. Daarnaast hebben we zowel zijdehoender kippen als hanen beschikbaar. De hennen die je bij ons vindt zijn allemaal jonge zijdehoenders.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven