Tuinonderhoud

Een sfeervolle tuin vraagt wat tijd op vlak van verzorging. Gelukkig tonen talrijke studies aan dat werken in de tuin een ontspannend effect heeft. Een win-win situatie dus, aan de slag!

;

Potgrond en bodemverbeteraar

Planten hebben een goede groeibasis nodig en dat begint bij de juiste potgrond en/of bodemverbeteraar. Zorg steeds voor een bodem met een goede structuur die water, lucht en voeding vasthoudt.

Naast de traditionele universele potgrond heb je tal van potgronden en bodemverbeteraars die voldoen aan de noden van specifieke planten. Denk maar aan hortensiapotgrond, geraniumpotgrond, rozenpotgrond, …

Bij Floralux staat kwaliteit en veiligheid voor alles, dit garanderen we doordat onze potgrond het RHP-keurmerk draagt. Het Floralux huismerk staat garant voor de beste prijs en kwaliteit.

Ontdek onze Floralux potgrond

Universele potgrond - 70L
8,49 €
Bloembakpotgrond - 70L
9,49 €
Aanplantgrond - 70L
8,49 €

Meststoffen

Om lang te genieten van sterke en gezonde planten is juiste en evenwichtige voeding essentieel. Zo geef je je planten voldoende energie om ze te laten groeien en bloeien. Planten halen de nodige voedingsstoffen uit de bodem, in de groeiperiode is het extra belangrijk je planten te bemesten zodat  ze voldoende voedingsreserves hebben. Er bestaan heel wat verschillende meststoffen. Vraag naar de juiste meststof voor jouw specifieke planten.

Bestrijdingsmiddelen

Ondanks de ideale bodemsoort, het gebruik van de juiste meststoffen, voldoende zon en water, … kunnen er toch problemen opduiken in de tuin. Denk maar aan slakken of schimmelproblemen bij te vochtig weer, of de buxusmot die enkele jaren geleden z’n opmars deed. Maar ook onkruid en ongediertezien we liever niet in onze tuinen. Bij ons vind je een ruime keuze aan kwalitatieve en ecologische oplossingen voor het bestrijden van allerhande problemen in je tuin en huis.

Kiezen voor eco & bio producten? Logisch toch!

Je zorgt ervoor dat je tuin weer in balans raakt en dat levert heel wat voordelen op voor jou en voor de natuur. Zo zorg je ervoor dat er weer meer leven in je bodem komt, en dat leven zorgt voor een betere kwaliteit van je grond. Bovendien zorgen die organismen voor een betere bodemstructuur waardoor er meer voedingsstoffen opgenomen worden en planten resistenter zijn tegen ziektes en aanvallers.

Gereedschap

Bij het klussen in je tuin is het van belang dat je het juiste materiaal hebt. Sommige tuinklussen kunnen zeer belastend zijn voor de rug, gebruik voor die klussen zoveel mogelijk tuinmateriaal met een lange steel zodat je je niet hoeft te bukken. Je zou ervan versteld staan hoeveel handige hulpmiddelen er bestaan om allerhande tuinwerken uit te voeren.

Je kunt bij ons terecht voor allerhande tuingereedschap van diverse merken:

  • Tuinwerkkledij en schoeisel,
  • Bewateringsoplossingen,
  • Snoeigereedschap,
  • Grondwerkgereedschap,
  • Inspirerend
  • PLEZIERIG
  • BETROUWBAAR
  • BETAALBAAR
  • TOEGANKELIJK

Benieuwd naar onze activiteiten, aanbiedingen en inspirerende tips?

Volg ons via social media