Halloween DIY: Halloween bloempotje

Heb jij creatieve kids met groene vingers in huis? Dan is deze DIY hun op het lijf geschreven. Ze mogen ontwerpen, schilderen, plakken,… Het potje is hun canvas. Ze kunnen daarna ook hun eigen plantje uitkiezen en verzorgen. Wie weet kiezen ze wel een hangplantje voor een potje met lang stijl haar of een rond plantje als krullenbol.

Wat heb je nodig?

  • Terracotta potjes
  • Verf (bij voorkeur acryl)
    • We raden aan om de acrylverf niet aan te lengen met water. Dat geeft een mooier resultaat.
  • Penselen
  • Potlood
  • Kamerplant

Tijd om te knutselen!

Om jezelf de opkuis nadien zoveel mogelijk te besparen, leg je best een paar pagina’s oude krant of plastic op tafel. Haal de eventuele prijssticker van het bloempotje en verwijder alle lijmresten. Zorg dat het potje mooi proper is.

Laat je kind het ontwerp van het potje bedenken. Ons potje kan een leuke inspiratie zijn, maar wie weet verzint je kind iets helemaal anders.

Tip: kijk eens op #DIYFloralux. Misschien vind je daar wel leuke ideeën.

Begin met de basiskleur. Daar mag het hele potje mee beschilderd worden. Je kind kan zich volledig laten gaan hiermee. Binnen de lijntjes schilderen is niet nodig.

Laat de verf opdrogen. Dit duurt bij acrylverf niet zo lang en geeft je kunstenaar(s) de kans om hun ontwerp nog even op papier te proberen voor ze het op hun bloempotje tekenen. De tekening kunnen ze dan eventueel gebruiken als sjabloon. Het (in ons geval) gezichtje met potlood uittekenen op de pot maakt het gemakkelijker om straks te schilderen, zowel voor de kleine als de iets minder kleine kinderen.

De getekende vlakken kan je nu ook beschilderen. Voeg hier en daar wat extra finishing touches toe en je Halloween DIY-potje is klaar. Nu moet je enkel nog zijn weelderige haardos, oftewel het plantje erin plaatsen.

Wil je meer details toevoegen?

Onze Floralux-wiebeloogjes doen het ook goed op een eng plantpotje. Neem zeker eens een kijkje in onze DIY-afdeling voor andere leuke toevoegingen.

Zien je kinderen het groots? Ze kunnen ook een grotere bloempot beschilderen voor bv. chrysanten. Die kan je dan aan je voordeur of in je tuin plaatsen.

Hoe eng is jullie Halloweenpotje geworden?

Laat het ons weten op sociale media en vergeet #DIYFloralux er niet bij te zetten.

#DIYFloralux

Deel jouw creatie met ons

We geven je niet alleen graag leuke ideeën, we laten ons minstens even graag inspireren! Tag ons zeker in jouw post op Facebook of Instagram met de hashtag #DIYFloralux. We zijn heel benieuwd!