Een winterbloembak brengt kleur de hele winter door

Koning winter is steeds erg onvoorspelbaar. Wanneer hij de ene week een hele hoop grijze wolken en miezerige regen stuurt, verrast hij ons enkele dagen later met vorst en een prachtig winterzonnetje. Of je nu je tuin wilt opfleuren tijdens een grijze dag, of wat kleurrijke blikvangers wilt in de zonneschijn: een winter bloembak planten is de perfecte oplossing!

Een bloembak voor de winter vullen

Bij het planten van een winterharde bloembak, zijn er enkele puntjes waar je rekening mee dient te houden. Zo let je er best op dat jouw pot winterhard (vorstbestendig) is en dat hij een gat voor drainage heeft. Zo kunnen jouw planten de winter door zonder natte voetjes (we weten allemaal hoe vreselijk dat is). Als je veel regen verwacht, kan je ook nog een laagje hydrokorrels gebruiken voor extra drainage in je winterbloembak. Kwaliteitspotgrond is altijd een goed idee, maar zeker in de winter. De luchtige potgrond bevat de nodige voedingsstoffen voor de winterharde planten in je bloembak.

Welke bloemen plant je nu in bloembakken buiten?

Het is vanzelfsprekend dat je nu best kiest voor winterharde planten voor je bloembakken om er zo lang mogelijk van te genieten. Maar gelukkig zijn er al heel wat vroege lentebloeiers die je nu al mag planten. Denk maar aan viooltjes of primula, maar bijvoorbeeld ook wintervaste bloembollen zoals muscari en krokus of vaste planten zoals helleborus.

Maak leuke combinaties

Ontdek in ons filmpje alvast enkele leuke combinaties. Kies voor een opvallende rode bloembak met Skimmia, Gaultheria en Picea of een elegante groen-wit alternatief met Helleborus, Hedera en Skimmia. Fleur jouw balkon of terras op met een toets roze dankzij deze derde variatie met Hedera, Saxifraga en winterheide.

Is jouw winterbloembak helemaal aangeplant? Geef ze dan nog wat water en een mooi plekje op jouw terras of balkon om de hele winter te schitteren.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven