Lente in een bloempot

Omarm nu al de lentesfeer en laat je creativiteit bloeien terwijl je dit prachtig bloemstukje met tulpen maakt. Zo halen we de frisse en levendige energie van de lente mee naar ons interieur en vergeten we even het grijze weer buiten.

Benodigdheden:

  • Lage ronde bloempot
  • Steekschuim
  • Tulpen en crocus bloembollen
  • Potgrond
  • Tulpen snijbloemen
  • Decoratief mos
  • Veertjes en eierschalen

Stap 1: Steek het steekschuim erin

We beginnen dit fijn lentebloemstuk met een lage, ronde bloempot. Hierin steken we ons steekschuim, dat we eerst hebben doordrenkt met water.

Stap 2: een pot vol bollen

Kies in onze tuinplantenafdeling enkele bloembollen die al reeds beginnen groeien. Wij kiezen hier voor tulpen en krokussen. Plaats de bloembollen in de openingen tussen het steekschuim en de bloempot. Daarna vullen de rest van de pot op met potgrond zodat ze mooi kunnen groeien.

Stap 3: Van bloembollen tot snijbloemen

In de derde stap nemen we onze snijbloem-tulpen erbij. Deze steken we één voor één in het steekschuim. Plaats de langste tulpen in het midden en de kortere aan de zijkanten. Herhaal dit tot je steekschuim mooi gevuld is. De rest van het steekschuim tussen de tulpen in en de potgrond tussen de bloembollen, verbergen we dan met mos.

Stap 4: The final touches

Om de lentesfeer in jouw bloempot te vervolledigen, voegen we nog enkele veertjes en eierschalen toe. Wanneer het dus buiten nog even grijs en grauw is, geniet jij binnen al heerlijk van de vrolijke lentesfeer!

#DIYFloralux

Deel jouw creatie met ons

We geven je niet alleen graag leuke ideeën, we laten ons minstens even graag inspireren! Tag ons zeker in jouw post op Facebook of Instagram met de hashtag #DIYFloralux. We zijn heel benieuwd!