Feest op tafel

Met de feestdagen in aantocht kan een mooi gedecoreerde tafel de gezelligheid naar nieuwe hoogtes tillen. Daarom geven we je graag nog wat tips om je feesttafel te versieren, zodat het niet alleen feest rond de tafel, maar ook feest op tafel is.

Kies eerst en vooral een tafellaken dat past bij je feestdecoratie

Dit wordt namelijk de basis van je andere tafeldecoratie. Het gemakkelijkste is om de hoofdkleur van je feestversiering te kiezen, maar ook een accentkleur kan leuk zijn. Om gemakkelijk te decoreren en feesten raden we aan om tafelklemmen te gebruiken. Je wilt je harde werk niet van tafel zien vallen omdat nonkel Rudy demonstratief zijn jaarlijkse moppen bovenhaalt. 😉 

 

Tip 1

Wij kozen deze hoogopstaande tafelklemmen zodat we ze ook als decoratief element in de hoogte kunnen gebruiken. Zo willen we een unieke toets aan onze feesttafel geven. We hangen er een stoffen loper over en hier en daar een kerstbal, waar we op de avond zelf een t-lichtje in kunnen plaatsen. Dit geeft een heel sfeervol resultaat, maar zorg er wel voor dat je de decoratie niet te laag hangt. Als je je gezelschap niet meer kan zien achter de decoratie is het meteen een stuk minder gezellig.

Breng wat licht op je tafel

Nu de slinger tussen de tafelklemmen hoog en droog hangt, kan je de tafel zelf verder decoreren. Leg in het midden wat losse takken of een leuke guirlande. Wij plaatsen ook nog een paar kleine, houten kerstbomen. Let er ook hier op dat ze niet te groot zijn, zodat je nog een aangenaam gesprek kan voeren met je feestgasten.

Kleed het geheel verder aan door hier en daar een mooie, lange kaars of een t-lichtpotje toe te voegen. Omdat lichtjes gezelligheid brengen, kozen we nog 1 extra lichtelement: de kerstlichtjes. Die draperen we mooi over de tafel. En dat was de laatste verlichting. Beloofd! 😉

Tip 2

Komen er kleine kinderen op bezoek of verwacht je veel rond de tafel te moeten bewegen? Overweeg dan een slinger lichtjes op batterijen. Even mooi, maar zonder het risico op struikelen over kabels.

Tenslotte ga je de tafel echt dekken

Door leuke onderleggers of placemats te gebruiken, creëer je onmiddellijk een luxueuzer effect. Houten schijven voegen een leuk, natuurlijk detail toe aan je tafel en tillen het geheel naar een feestelijker niveau. Dan hoef je enkel nog het bestek, de borden en glazen hun plaatsje te geven, alle kaarsjes aan te steken en je gasten met open armen te ontvangen.

Wij wensen je alvast heel prettige feesten én zijn benieuwd hoe jij ze beleefd hebt. Laat je ons meegenieten van je prachtige feesttafel en leuke gezelschap met de hashtag #DIYFloralux?

#DIYFloralux

Deel jouw creatie met ons

We geven je niet alleen graag leuke ideeën, we laten ons minstens even graag inspireren! Tag ons zeker in jouw post op Facebook of Instagram met de hashtag #DIYFloralux. We zijn heel benieuwd!