DIY: een prachtige Paas(haas)krans

Pasen is een feest voor jong en oud, net zoals deze DIY-krans. Een schattig paar pluizige oren onder een elegante krans, wie kan daar nu aan weerstaan? Daarom leggen we je graag uit hoe je deze paashaas in no-time zelf aan je muur kan hangen.

Wat heb je nodig?

 • 2 verschillende kleuren vilt voor de oren
 • +- 100 cm metaaldraad van min. 2 mm dik
 • Een rieten krans.
  Kan eventueel ook een andere krans zijn. Zorg ervoor dat het een ronde krans is waar je bloemen aan kan bevestigen.
 • Verschillende soorten zijdebloemen
  Wij gebruikten 5 verschillende soorten en gebruikten minstens 4 van iedere soort, afhankelijk van het aantal bloemen per tak. Stel dus een mooi boeketje samen, maar zorg voor variatie in kleur en grootte van de bloemen. Dat geeft het mooiste resultaat.
 • Enkele kwarteleitjes
 • Lijmpistool

In 3 stappen naar een vrolijke Paas(haas)krans

Stap 1.

Verdeel de grotere zijdebloemen gegroepeerd over de krans. De lege plekken vul je al grotendeels op met kwarteleitjes. Zo krijg je een leuke afwisseling tussen de eitjes en de bloemen. Vul daarna verder op met de kleinere zijdebloemen om de krans volledig te bedekken.

Stap 2.

De tweede stap is optioneel. We hebben namelijk de kwarteleitjes gebroken om een leuk detail aan de krans toe te voegen.

Stap 3.

Spits je oren, want het is tijd om de konijnenoren te maken. Vouw een stuk metaaldraad van ongeveer 50 cm lang in de vorm van een konijnenoor. De uiteindes duw je in de krans en maak je vast met het lijmpistool. Knip vervolgens een stuk (gele) vilt iets groter dan het oor en plak het vast rond de metalen oren. Knip daarna een kleiner stuk (witte) vilt om het oor wat extra diepte te geven. Plooi de oren uiteindelijk een beetje naar voren voor een speels effect.

 • Heb je graag een gedetailleerde afwerking aan de oren? Naai het vilt dan in plaats van te lijmen.
 • Ga je voor een moderne Paaskrans? Laat het vilt dan achterwege. De metalen oren geven een modern, maar toch speels resultaat.

Vrolijk Pasen! Vergeet ons niet te taggen als je ook een krans maakt.

Paaskrans DIY
#DIYFloralux

Deel jouw creatie met ons

We geven je niet alleen graag leuke ideeën, we laten ons minstens even graag inspireren! Tag ons zeker in jouw post op Facebook of Instagram met de hashtag #DIYFloralux. We zijn heel benieuwd!