Hoe maak je een moderne kerstkrans?

Bij Floralux zijn we fan van traditie, vooral tijdens kerst, maar geven er ook graag een moderne toets aan. Deze keer doen we dat met een kerstkrans. Onmisbaar als decoratiestuk en deze versie is ook gewoon een leuke manier om je resterende kerstballen te gebruiken die niet meer in de boom passen. We leggen je meteen ook uit hoe je deze leuke combinatie van traditioneel en hedendaags zelf maakt.

Wat heb je nodig?

  • Een rotan krans
  • Kerstballen
  • Eucalyptusbladeren & 2 soorten takken
    • De dennentakken zijn 100% natuurlijk, terwijl de gouden takken en de eucalyptusbladeren terug te vinden zijn in de zijdebloem-afdeling. Wil je de krans volgend jaar opnieuw gebruiken? Dan kies je best voor artificieel groen.
  • LED-lichtjes
  • Lijmpistool

Tip: kies voor kleuren die mooi bij je interieur en kerstdecoratie passen. De kerstballen moeten zeker niet wit zijn voor een mooie kerstkrans.

Hoe maak je jouw unieke kerstkrans?

Eerst ga je de opvallende decoratiestukken, de kerstballen, onderaan je krans vastlijmen. Wissel een beetje af zodat kerstballen van dezelfde grootte niet steeds naast elkaar liggen. Zo creëer je een nonchalant effect.

 

Vul vervolgens de lege plekjes tussen de kerstballen op met de takken en bladeren. Verdeel ze mooi tussen de kerstballen en varieer ook hier met bladeren, takken en kleuren zodat ze verspreid zijn doorheen de krans.

Tenslotte ga je de lichtjes rond de krans wikkelen. Leg ze tussen de takken en kerstballen voor een mooi effect ’s avonds.

#DIYFloralux

Deel jouw creatie met ons

We geven je niet alleen graag leuke ideeën, we laten ons minstens even graag inspireren! Tag ons zeker in jouw post op Facebook of Instagram met de hashtag #DIYFloralux. We zijn heel benieuwd!