Hoe plant ik bieten?

Deze rode knollen zijn waarschijnlijk één van de minder gebruikte groenten in de keuken. Echter zijn bieten wel heel voedzaam. Des te meer reden dus om ze te planten in jouw moestuin. 

Planten

Bieten kan je zowel zaaien als planten. Zaaien kan vanaf april tot juli. De plantjes plant je uit op ongeveer 5 cm van elkaar in rijen die 25cm uit elkaar staan. Bieten hoeven niet diep geplant te worden: slechts 1cm diep. 

Oogsten

Bieten oogsten kan al ongeveer 3 maanden na zaaien, afhankelijk van het weer. Trek de biet uit en snij de bladen af. Daarna kan je hem koken en pellen.

Weetjes

  • Laat de biet niet te groot worden anders verliest hij z'n smaak en is hij te hard om klaar te maken. Een diameter van ca. 10 cm is ideaal.
  • Er zijn lange en ronde bieten, van lange bieten wordt gezegd dat ze een betere smaak hebben, ze zijn echter moeilijker om te kweken.
  • Bieten bewaar je op een geventileerde, koele en droge plaats in niet minder dan 5°C.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven