Hoe plant ik bieslook?

Met zijn lange, dunne stengels lijkt bieslook een beetje op gras, maar gelukkig smaakt het heel wat beter. Met zijn heerlijke smaak breng je heel wat gerechten naar een nieuw niveau. 

Planten

Bieslook planten kan vanaf maart tot september. Plant ze op 25 cm van elkaar en de rijen ook 25 uit elkaar. Hou de pothoogte aan als plantdiepte.

Oogsten

Zodra de plant 15cm hoog is mag er van geknipt worden. 

Weetjes

  • Laat de bieslook niet in bloei komen, daardoor vermindert de smaak.
  • Er bestaan 2 soorten kruiden in de handel, er zijn de kant-en-klare die hoofdzakelijk in warenhuizen verkocht worden en er zijn kruiden die specifiek voor het uitplanten in de moestuin geschikt zijn. Het verschil is dat de kant-en-klare kruiden gemanipuleerd worden om in onnatuurlijke omstandigheden snel te groeien om meteen te kunnen gebruiken in de keuken. Deze kruiden zullen niet groeien in jouw moestuin daar ze daarvoor niet ontwikkeld zijn. Voor jouw moestuin moet je kruiden hebben die in natuurlijke omstandigheden de tijd hadden om te groeien en waarvan de wortels dus voldoende sterk ontwikkeld zijn om verder te groeien in uw moestuin.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven