Hoe maak ik een kruidentuin?

Koken met verse kruiden uit jouw eigen tuin is fantastisch. Je gerechten krijgen meteen heel wat meer smaak. En een kruidentuin aanleggen en onderhouden is zeer gemakkelijk. Start er nu mee, wij leggen je graag uit hoe! 

Zoek een geschikte plaats

Je kan kiezen voor een aparte kruidentuin of leuker nog, een kruidentuin op het terras, waar je de kruiden in pot of bak kweekt. Kies in ieder geval voor een plekje dat binnen handbereik van de keuken ligt, en waar er voldoende zonlicht is.

Kies de gewenste soorten

De kruidenwereld bestaat uit een enorm uitgebreid gamma aan soorten. Denk daarom eerst na over welke kruiden je graag wilt kweken, bijvoorbeeld op basis van jouw favoriete gerechten. Enkele toppers zijn basilicum, tijm, rozemarijn, munt en bieslook.

.

Gebruik een goede potgrond

Vul één of meerdere potten en bakken met potgrond die voor een goede drainage zorgt. Een goede potgrond zorgt voor een snelle inworteling, een continue groei en bevat bovendien extra sporenelementen voor gezonde planten.

Voorzie per pot of bak een 3-tal planten en vul terug op met potgrond. Geef voldoende water. Voorzie tijdens het groeiseizoen ook extra voedingsstoffen. Gebruik hiervoor een 100 % organische meststof specifiek voor groenten en kruiden. Dankzij een hoog organisch stikstofgehalte hebben deze meststoffen een direct effect op de groei van de plant met een lange nawerking.

Weetjes

  • Pluk de kruiden net voor gebruik, om de beste smaak te garanderen.
  • Welke kruiden kan je gebruiken bij het koken? Ontdek het in onze kruidenwijzer!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven