Hoe plant ik basilicum?

Basilicum is een heerlijk kruid waarmee je heel wat gerechten op smaak kan brengen. Zijn smakelijke geur is gemakkelijk herkenbaar en ruik je al van ver. 

Planten

Vanaf eind mei tot oktober kan je basilicum planten in de moestuin. Plant jouw plantjes op ongeveer 20 cm van elkaar in rijen die 25cm uit elkaar staan. Let er op dat je ze plant op pothoogte. 

Oogsten

Zodra de plant 15 cm hoog is, mag je de blaadjes beginnen plukken. Als je iedere keer enkele blaadjes plukt, kan je steeds opnieuw blijven plukken van 1 plantje. 

Weetjes

  • Plant basilicum op een zonnige plaats
  • Om basilicum te bewaren kan je het fijnsnijden en invriezen.
  • Er bestaan 2 soorten kruiden in de handel, er zijn de kant-en-klare die hoofdzakelijk in warenhuizen verkocht worden en er zijn kruiden die specifiek voor het uitplanten in de moestuin geschikt zijn. Het verschil is dat de kant-en-klare kruiden gemanipuleerd worden om in onnatuurlijke omstandigheden snel te groeien om meteen te kunnen gebruiken in de keuken. Deze kruiden zullen niet groeien in jouw moestuin daar ze daarvoor niet ontwikkeld zijn. Voor jouw moestuin moet je kruiden hebben die in natuurlijke omstandigheden de tijd hadden om te groeien en waarvan de wortels dus voldoende sterk ontwikkeld zijn om verder te groeien in uw moestuin.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven