Hoe geef ik mijn tuin water tijdens de zomer?

Tijdens de zomer kan het in ons land vaak dagen heel warm en droog zijn. Niet enkel wij mensen krijgen daar dorst van, maar ook onze tuin kan wel een slokje gebruiken! Wij overlopen graag hoe je dat het beste aanpakt. 

Vang regenwater op in een regenton

Zo heb je gemakkelijk water bij de hand om de planten te begieten. Het natuurlijke (gratis) regenwater is bovendien heel goed voor alle planten.

Nieuwe en jonge planten

Geef tijdens warmere periodes volop water aan nieuwe en jonge planten. Ook planten in pot drogen sneller uit en hebben veel behoefte aan water.

's Morgens water geven

Het is aan te raden om ’s morgens water te geven, en dit vooral aan de voet van de planten. Maak hiervoor gebruik van een gieter.

Eén keer per week

Zorg één keer per week voor voldoende water in plaats van elke dag een klein beetje water. Dit bevordert het wortelstelsel omdat de wortels dieper zullen groeien om op zoek te gaan naar water.

Op reis

Vraag een vriendelijke buurman, familielid of vriend om even de tuinklusjes (zoals water geven en het gazon maaien) van je over te nemen als je op reis gaat. Laat hen de rijpe groenten en vruchten uit de tuin gebruiken om het ook voor hen leuk te houden.

Maak het jouw vervanger gemakkelijk en leg de tuinslang en het andere materiaal klaar. Laat de hangmanden iets lager hangen. Zet potten en bakken allemaal bij elkaar in de schaduw. Zo blijven ze langer vochtiger en heeft jouw vervanger minder werk. Laat onderschotels bij potplanten weg zodat ze niet met natte voeten staan, mocht het veel regenen.

Automatische watersystemen

Maak gebruik van automatische watersystemen, zoals sproeiers die je op gewenste tijden kan inschakelen of druppelsystemen voor bijvoorbeeld kamerplanten.

Het gazon

Maai in droge periodes minder vaak het gazon en gebruik een hogere stand bij het afrijden. Bij zonnig en warm weer kan je beter tot ‘s avonds wachten met maaien om uitdroging door te grote verdamping tegen te gaan.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven