Hoe zaai ik een gazon?

Voor veel mensen is het gazon het middelpunt van de tuin. Hier ravotten de kinderen op, genieten we van de zon, maken we herinneringen... Zaai nu jouw gazon en begin met het maken van herinneringen. 

Zaai gras in het voorjaar

Gras kan in de lente, vanaf half maart, en in de nazomer of herfst gezaaid worden. Het voordeel van de lente is dat het gras dan sneller groeit. Kies op basis van de functie dat je gazon moet vervullen het juiste type graszaad. Laat je bij Floralux adviseren.

Bereid de grond goed voor

Verwijder alle restanten van planten en stenen en spit de grond om tot ongeveer 30 cm. Strooi per 10 m2 één tot anderhalve kilo kalk om de zuurtegraad van de bodem op peil te brengen en de opname van voedingsstoffen te bevorderen.

Geef de grond de nodige voedingsstoffen

Gebruik organische meststof speciaal voor de aanleg van een gazon om de structuur van de bodem te verbeteren en de nodige voedingsstoffen te voorzien. Laat de bodem een week rusten.

Zaai het graszaad

Verdeel het graszaad met behulp van een strooiwagen. Zaai de helft van het zaad in de lengterichting en de andere helft er dwars over heen. Hark het zaad oppervlakkig in en druk de bodem licht aan met een rol. 

Weetjes

  • Houd steeds de toplaag voldoende vochtig tijdens de kieming.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven