Zet een gras op je terras en een pluim in je tuin

Siergrassen kunnen echt niet ontbreken in jouw tuin. Ze staan bekend om hun sierlijke en decoratieve kenmerken en verfraaien je tuin met hun opvallende kleuren, texturen en vormen. Hun elegante pluimen ruisen het hele jaar door rustig in de wind en houden je tuin levendig.

Waarom zijn siergrassen zo populair?

  • Ze voegen een dynamische sfeer toe in de tuin door hun bewegingen en geluid.
  • Siergrassen hebben maar weinig last van ziekten en plagen en vragen zeer weinig onderhoud.
  • Je kan ze planten op bijna alle soorten ondergronden.
  • Zijn vaak prachtig in de herfst, wanneer vele andere bloeiers al verwelken.
  • Ze zijn beschikbaar in veel verschillende variëteiten, vormen, kleuren én formaten.
    Siergrassen kan je combineren met zo goed als iedere andere categorie planten.

Siergrassen toppers

Of je ze nu gebruikt als accentplanten, bodembedekkers of lage haagjes: dankzij de vele variëteiten vind je zeker een siergras die bij jou past. Hier vind je alvast onze top drie:

Lampenpoetsersgras

Lampenpoetsersgras (Pennisetum) is een prachtig sierlijk gras met gracieuze hangende bladeren en smalle langwerpige bloeiaren. Zijn pluimen verschijnen in de nazomer en blijven stralen tot diep in de herfst. Solitair of in grote groep: deze groene knapperd kan alles aan.

Pampasgras

Dit is een gras waar je letterlijk niet omheen kunt. Zijn grote witte bloempluimen rijken gemakkelijk boven je uit. Perfect dus om wat drama toe te voegen in je tuin. Dit imposante siergras bloeit vanaf augustus tot en met oktober maar schittert ook prachtig afgeknipt in huis.

Tip: Trek handschoenen aan bij het handelen van deze plant want je zou je kunnen snijden aan zijn schoonheid

Carex of Zegge

Is eigenlijk geen echte grassoort, maar is zeer nauw verwant. Je herkent hem aan zijn driekantige stengel. Ook zegge bloeit met prachtige pluimen aan de uiteinden van de bloeistengels. Zegge heeft daarnaast nog eens het voordeel dat hij nóg makkelijker in onderhoud is, want je hoeft deze niet terug te knippen in het voorjaar.

Siergrassen verzorgen

Siergrassen zijn perfect voor tuiniers die mooie maar onderhoudsvriendelijke planten zoeken. Ze zijn namelijk zeer makkelijk te onderhouden en vragen amper water of bemesting. Enkel de niet wintergroene grassen dien je in het voorjaar af te knippen tot een tiental cm van de grond.

Heb jij ook interesse in één van deze ideale tuinplanten? Kom nu ons uitgebreid assortiment ontdekken.

Benieuwd naar onze activiteiten, aanbiedingen en inspirerende tips?

Volg ons via social media