Deze planten kunnen een droge zomer wel appreciëren

De laatste jaren kampen we steeds vaker met lange, droge period tijdens de zomer. Zwembaden vullen wordt afgeraden en voor onze planten gebruiken we best water uit onze regenton. Gelukkig toeval, regenwater is beter voor tuinplanten. Nog leuker om te weten, er zijn heel wat planten die niet veel water nodig hebben om te floreren in jouw tuin. We geven je graag enkele voorbeelden.

Droogtebestendige planten

 

Een hele zomer lang genieten van geraniums

Veel vrolijke kleuren waardoor ze in ieders tuin passen, weinig verzorging en ze kunnen gemakkelijk een paar dagen zonder water! De geranium maakt niet voor niets een comeback en is zoveel meer dan een sterke zomerbloeier. Je geeft hem gemakkelijk een plekje in je tuin. 

Iedereen blij met de Begonia

Een aanrader voor wie last heeft van hooikoorts, de Begonia verspreidt namelijk geen pollen. Kleurrijke bloemen hebben ze wel, ook als het weer niet meezit. Ze bloeien bij elk weertype, perfect dus voor ons wisselvallige Belgische weer. Je vindt ze in heel veel soorten en maten, ook voor jouw tuin is de perfecte begonia te vinden.

Agapanthus

Zie je het groots? Kies dan voor een Agapanthus is je tuin! Deze vrolijke tuinplant kan tot een meter hoog worden en houdt meer van droge grond dan van natte voetjes. De naam van de plant betekent ‘liefde’, dat zal je ongetwijfeld begrijpen als hij je tijdens de zomermaanden verwent met een overvloed aan prachtige bloemen.

Sempervivum, voor de niet zo groene vingers

Een dun laagje grond, weinig water, zo goed als geen onderhoud, gemakkelijker dan de Sempervivum vind je niet! Daardoor zijn ze ook ideaal voor een groendak of rotstuinen. De naam Sempervivum betekent letterlijk ‘altijd leven’, zelfs zonder groene vingers zet je deze groene vrienden met een gerust hart in je tuin.

La la la lavendel!

Met lavendel geniet je in juni en september (nadat je de lavendel snoeide na de bloei in juni) van prachtige bloemen en een herkenbare, rustgevende geur. Daarnaast maken ze van jouw tuin een waar bijenparadijs. En dat zonder veel moeite, want als de lavendel in je tuin geplant is, hoef je enkel bij warme, droge periodes water te geven. Lavendel in pot kan wel regelmatig een beetje water gebruiken, maar zeker niet te veel Lavendel houdt niet van natte voetjes.

Laat je verrassen door de Dorotheanthus

De Dorotheanthus is dé tuinplant voor wie van verrassingen houdt. De bloemen bloeien van juni tot september in veel verschillende kleuren en die kleurenpracht wordt benadrukt door de opvallende lichtgroene bladeren. Geef ze een zonnig plekje en zeker niet te veel water, ze fleuren jouw tuin of balkon ongetwijfeld op!

 

Maak kennis met de Osteospermum, ook gekend als de Spaanse margriet!

De Osteospermum is het best te vergelijken met een zonneklopper op een Spaans strand (we noemen haar voor de gelegenheid Margriet), maar dan wel zonder lekkere cocktail. De Spaanse margriet staat het liefst in een zanderige grond en op een zonnige plek, maar krijgt dus niet graag te veel water. Een gemakkelijke gast voor jouw tuin die zeker geen doorn in het oog zal zijn. De plant bloeit van juni tot oktober en is in veel verschillende kleuren te vinden.

 • Keuzestress na het ontdekken van alle mogelijkheden?

  Laat je inspireren en overtuigen door ons ruime aanbod in de winkel. Je vindt er ongetwijfeld de juiste plant voor jouw tuin!

  Misschien vindt je ze hier al?

 •  

   

   

   

Benieuwd naar onze activiteiten, aanbiedingen en inspirerende tips?

Volg ons via social media