6 keer hangplanten in je tuin

Wil je bloemen in je tuin die weelderig groeien? Dan zijn hangplanten de perfecte keuze voor jou. Voor een keer mag dat (bloem)potje wel overstromen. Hangplanten zijn ook de ideale plant wanneer je weinig plaats hebt, maar toch je tuin of terras wilt opfleuren. Of als de rest van je tuin al vol met planten staat. Hang ze aan een plantenrek of balkon, zet ze in een hoge bloempot of hang ze aan elk ongebruikt haakje dat je kan vinden in een hanging basket.

Onze favorieten

Nu je beslist hebt waar je je planten zet, moet je enkel nog kiezen welke planten. We tonen je graag onze favorieten!

Surfinia / Petunia

De Surfinia is een populaire soort Petunia die perfect is als hangplant. Door de vele kleuren past hij ongetwijfeld ook in jouw tuin. Daarnaast is het een gemakkelijke plant en is hij gekend als een rijke bloeier. Maar van natte voetjes houdt hij niet.  Wat een geluk dat de meeste hangpotten waterdoorlatend zijn! Je zou dus kunnen zeggen dat de Petunia Surfinia geboren is om in een hangpot je tuin op te fleuren.

Bacopa

De Bacopa is een veelzijdig plantje. Zet deze zonneklopper in een hangpot, laat hem bloeien in een hoge bloempot of laat je Bacopa nieuwe hoogtes bereiken bovenaan een klimrek. Met zijn hartvormige blaadjes en witte tot paarse bloemetjes wint hij niet alleen een plaatsje in je tuin, maar ook in je hart. De bloemen groeien over de hele plant en creëren zo een vrolijke bloemenzee.

Calibrachao

Een rijke bloeier en een waar kleurenbommetje in je tuin, dat is de Calibrachao! Ze worden weleens mini-Petunia’s genoemd en als je dacht dat de gewone Petunia al gemakkelijk te verzorgen was, zal je deze mini’s zeker geen moeite vinden. Ze bloeien op vrijwel alle plaatsen, van schaduw tot volle zon, hebben weinig water nodig en je mag de uitgebloeide bloemetjes laten hangen. Die laat de Calobrachao zelf wel vallen als ze aan vervanging toe zijn.

Klimop of Hedera

Een klassieker onder de klimplanten! Hij groeit heel snel en is groenblijvend. Een betere keuze vind je dus niet als je groen aan je tuin wil toevoegen. Daarnaast is het een gemakkelijke plant, die het ook in de schaduw goed doet. Hij laat zijn blaadjes graag hangen, maar klimt even graag naar ongekende hoogtes met zijn hechtwortels.

Fuchsia

De Bellenplant is graag gezien in ieders tuin door zijn opvallende, unieke bloemen. Het is een rijke bloeier die liefst niet in volle zon staat, graag dagelijks water krijgt en rijkelijk kleur brengt in je tuin. Wil je opvallende kleurenpracht in je tuin? Dan is de Fuchsia de plant voor jou!

Verbena

In je tuin zorg je er graag voor dat alle kleuren bij elkaar passen. Gelukkig is de Verbena in veel verschillende kleuren te krijgen. Eenkleurig of liever tweekleurig om de overgang te maken? Je vindt bij ons de ideale Verbena voor jouw tuin. Hij staat graag in de volle zon of halfschaduw en krijgt graag om de 2 dagen water.

Tips om ze gezond te houden

Tenslotte geven we je graag 3 cruciale tips voor gezonde hangplanten.

  1. Geef ze voldoende water. Hoeveel is voldoende? Dat is bij elke plant anders. Laat je hierover informeren door onze experts in de winkel. Als je verschillende planten samen plant in een bloembak aan je balkon bijvoorbeeld, kies je dus best soorten die even veel water nodig hebben.
  2. Geef regelmatig meststoffen. Vooral tijdens de zomer zijn je planten geholpen met elke 2 weken een dosis meststoffen om volop te kunnen blijven bloeien. Bij Floralux vind je vloeibare meststoffen die de groei en bloei van je hangplanten ongetwijfeld ten goede komen.
  3. Verwijder dode taken en uitgebloeide bloemen. Zo blijft je hangplant zo lang mogelijk mooi bloeien!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven