Kerstkoekjes bakken & versieren
Kerst is dé tijd van het jaar om te genieten van een vrolijk familiemoment samen. En wat is er leuker om te doen met het hele gezin dan heerlijke kerstkoekjes bakken? Natuurlijk moet je al jouw zelfgebakken koekjes ook versieren! Volg hieronder voor onze tips voor een smakelijk eindejaar.
Benodigdheden:
- Koekjes deegmix + extra benodigdheden
- Mengkom
- Deegrol (eventueel met een leuk patroontje)
- Steekvormen
- Optioneel: koekjesstempel
- Glazuur (in verschillende kleuren)
- Optioneel: eetbare glitters of parels, marshmallows, stift met eetbare inkt of glazuurstiftje
Een leuke activiteit deze kerstvakantie is zeker het bakken van kerstkoekjes. Steek die handen uit de mouwen en bind je bakschort maar om!
Begin met het deeg
Begin met het maken van het deeg voor de koekjes. Je kan dat natuurlijk helemaal zelf maken, maar je kan ook net zoals ons gebruik maken van een deegmix. Nadat je het deeg gekneed hebt, laat je het 30 min rusten in de koelkast om het rollen te vergemakkelijken.
Ga voor vrolijke vormen
Rol het deeg uit met de deegrol en laat je gaan met de steekvormpjes. Rond, vierkant of in de vorm van een kerstboom: alles kan en alles mag. Je kan bijvoorbeeld ook een tekst in je koekjes drukken met een koekjesstempel. Ho ho ho! Helemaal klaar? Plaats dan je koekjes in de oven en bakken maar!
Feestelijke tip: Gebruik een deegrol met patroon voor een extra feestelijke toets.
Tijd om te versieren
Na het bakken en afkoelen is het tijd voor het leukste onderdeel: het versieren van de koekjes! Gebruik glazuur als basis en toon je creativiteit met de versieringen: eetbare glitters en parels tot marshmallows als kleine sneeuwmannen. Laat je fantasie de vrije loop met een stiftje met eetbare inkt of glazuur.
Zijn alle koekjes klaar? Hou je dan maar klaar om te smullen! Smakelijk!