De Floralux-kerstboom-versier-formule

We adviseerden je al over de juiste plaats voor je kerstboom en gaven daarbij een paar algemene versiertips. Die passen we nu toe op deze kerstboom van wit en goud en we willen meer doen dan je enkel inspireren. We lijsten daarom ook meteen op hoeveel versiering je hiervoor nodig hebt.

 

Meten is weten

Dit geldt voor bakkers, maar ook voor iedereen die een kerstboom wil versieren. Bepaal voor je naar de winkel vertrekt waar je boom, kunstmatig of echt, zal staan en meet de hoogte en breedte van die plek. Hou er rekening mee dat als je hem rondom rond wilt decoreren, je voldoende ruimte moet hebben om errond te wandelen.

Hoewel een extra bezoek aan Floralux om tekorten aan te vullen altijd leuk is, is het gewoon gemakkelijk om te weten hoeveel decoratie je nodig zal hebben. Voor onze boom kochten we:

 • De kerstboom
  Onze kerstboom is 2,10m hoog.
 • Kerstverlichting
  Om de boom volledig te verlichten hadden we 22,5m warm witte compact verlichting nodig met 1000 led-lampjes.
 • Kerstballen van verschillende formaten
  Wij gebruiken 4 verschillende kerstballen in verschillende groottes. Van de grote effen ballen hadden we er 36 nodig, van de kleine effen ballen hangen er 48 in onze boom.
  Daarnaast hebben we 2 soorten gedecoreerde ballen gebruikt, 24 in totaal. We zorgden ook voor verschillende texturen: blinkend, mat, bond,… Houd bij de keuze van je decoratie wel rekening met de kleuren van je interieur.
 • Hangers
  Ook hier gebruikten we 2 soorten: 16 grote sterren en 24 verfijnde, kleinere hangers.
 • Slinger
  Wij hadden 25-30m slinger nodig voor onze boom, maar hebben de slinger dan ook decoratief rond en tussen de boom geplaatst. Bij een gewone slinger zal je ongeveer 10 à 15m nodig hebben voor een boom van dit formaat.
 • Kerstboommand
  Die kan je, als je dat mooier vindt, over de voet van je boom leggen.
 • Haakjes of bobijn ijzerdraad
 • Schaar
 • Droogbloemen/zijdebloemen/takken naar keuze
  Wij kozen droogbloemen die eerder een aanvulling zijn op de decoratie die al in de boom hangt, maar je kan er ook voor kiezen om de droogbloemen meer te laten opvallen als je bv. sobere kerstballen en slingers gebruikt.

Kerstshopping gedaan? Dan kan je beginnen decoreren!

Zet alle takken eerst mooi open zodat je een mooie volle boom krijgt. Daarna begin je met de verlichting. Leg die wat dieper in je boom voor een mooier resultaat. Als je de lichtjes aanzet voor je de boom ermee decoreert, zie je dit effect onmiddellijk.

Tip: weet je niet zeker of je lichtjes goed zitten? Doe een stapje achteruit en doe je ogen half dicht. Nu zou je duidelijk moeten zien waar je boom verlicht is of juist niet.

 

Tegenwoordig gebruiken we gelukkig de veilige LED-variant. Hangt die mooi in je boom? Dan kan je de slinger, of in ons geval lint, draperen. Leg dit niet te dicht op elkaar zodat er nog voldoende plaats is om je kerstballen te hangen.

Wil je ook eens wat anders dan traditionele kralen of een lametta slinger in je boom? Kies dan voor dik ruw touw of misschien een jute slinger.

 

Vervolgens kan je de effen kerstballen erbij nemen. Hang ze niet te dicht bij elkaar, zodat er plaats overblijft voor je andere decoratie.

Heb je een klein budget, maar wil je je kerstboom dat tikkeltje extra geven? Beperk je dan tot 2 soorten kerstballen: een soort effen, grote kerstbal en een kleinere, gedecoreerde soort.

Hang daarna de gedecoreerde ballen ertussen. De resterende, kalere plekjes vul je op met de hangers. Grote hangers zorgen ervoor dat je boom voller lijkt terwijl de kleine extra details toevoegen. De droogbloemen of zijdebloemen zorgen uiteindelijk voor dat leuke, elegante extraatje.

Hoe versier jij jouw kerstboom? Laat het ons zeker weten via sociale media met de hashtag “DIYFloralux en inspireer ons en andere klanten.

 

#DIYFloralux

Deel jouw creatie met ons

We geven je niet alleen graag leuke ideeën, we laten ons minstens even graag inspireren! Tag ons zeker in jouw post op Facebook of Instagram met de hashtag #DIYFloralux. We zijn heel benieuwd!