Bedank de leerkracht met een pot vol herinneringen

Het einde van het schooljaar nadert en we hebben een mooie zomervakantie in het vooruitzicht. Maar eerst zetten we de leerkracht nog eens in de bloemetjes, dat verdienen ze wel! Omdat we meer willen doen dan een bloemetje of een koffietas kiezen we voor een pot vol- nee, geen koffie – een pot vol herinneringen! Deze DIY wordt een leuke terugblik naar een fantastisch schooljaar dat je (klein)kind nooit zal vergeten.

Wat heb je nodig?

  • Een voorraadpot naar keuze (uit onze keukenafdeling)
  • Letterkralen (uit onze knutselafdeling)
  • Touw (uit onze knutselafdeling)
  • Papier
  • Plakband
  • Stiftjes voor op glas te schrijven, wij gebruikten Edding-stiften uit onze knutselafdeling.
  • Een leuk extraatje voor in de voorraadpot. Wij kozen voor snoepjes en een flesje cava uit onze afdeling vol lekkers aan de kassa’s.
  • Optioneel: stukje stof in een kleur naar keuze als extra decoratie

Tijd om samen te knutselen!

Een woordje uitleg

Eerst schrijf je de tekst die op de pot moet komen op een stuk papier. Je kan dit werkje overlaten aan de enthousiaste leerling, maar als die nog te jong is doe je het misschien liever even zelf. Plak het papier daarna vast binnen in de voorraadpot en teken het na aan de buitenkant van de pot met de Edding-stiften. Wij kozen voor 'Pot vol herinneringen', maar je kan de juf of meester ook letterlijk bedanken voor het leuke schooljaar of een persoonlijke boodschap neerschrijven.

Is het potje bij jou altijd halfleeg of halfvol?

Je komt in ieder geval niet met lege handen toe. In deze stap vul je de pot met herinneringen, een flesje cava, snoepjes of een ander leuk extraatje. Wij kozen voor snoep dat apart verpakt is, zodat de herinneringen suikervrij blijven. Laat de enthousiaste leerling zelf de leuke momenten en alles waar hij/zij dankbaar voor is opschrijven of laat ze heel veel vertellen als ze nog te klein zijn daarvoor.

Zorg ervoor dat de leerkracht jouw (klein)kind ook niet meer vergeet

Tijd voor de laatste stap. Gebruik het stukje stof om de pot net iets mooier af te sluiten en personaliseer je geschenk voor de leerkracht uiteindelijk met een touwtje met de naam van je (klein)kind. Dit ga je doen door een soort ketting te maken met de letterkralen.

Een geschenk geven doen we graag

Daarom heeft Floralux een ruim aanbod waar je voor elke leerkracht wel iets vindt! Ons geschenk is namelijk slechts een inspiratie. Je kan er nog zoveel mee doen, daarom zijn we ook zo benieuwd hoe jouw DIY-geschenk eruit ziet. Deel je het met ons op social media?

#DIYFloralux

Deel jouw creatie met ons

We geven je niet alleen graag leuke ideeën, we laten ons minstens even graag inspireren! Tag ons zeker in jouw post op Facebook of Instagram met de hashtag #DIYFloralux. We zijn heel benieuwd!