Zeg vaarwel aan de wesp, mug of vlieg met Floralux

In de tuin hebben we heel wat nuttige en geliefde insecten zoals bijen, vlinders of lieveheersbeestjes. Maar sommige insecten houden we toch liever op afstand van onze kinderen of ons heerlijk eten. Ontdek hieronder hoe ook jij een wesp-, mug- en vliegvrije zomer tegemoet gaat.

Jonge vrouw met een lavendel plant in haar handen.

Vaarwel muggen

Muggen op een natuurlijke manier buiten houden kan gemakkelijk door dankzij deze planten:

Lavendel

Haar aromatische geur die wij zo aangenaam vinden kan ervoor zorgen dat ze het reukvermogen van de mug sterk belemmeren. Plant ze bijvoorbeeld rond jouw terras of onder ramen.

Munt

Munt heeft een frisse, scherpe geur waar muggen helemaal niet van houden. Leg dus enkele takjes naast het bed of wrijf jezelf in met enkele gekneusde blaadjes.

Eucalyptus

Enkele takjes Eucalyptus in je kamer zijn niet enkel heel stijlvol, je kan ze ook ’s avonds gebruiken om muggen op afstand te houden door de blaadjes even te kneuzen.

Kruidige geur

Het is algemeen bekend dat muggen niet houden van de geur van citroen, denk maar aan de welbekende citronellakaarsen. Maar wist je dat citroenmelisse of een citroengeranium hetzelfde heerlijke geurtje hebben waar muggen liever van wegblijven?

Haal een beetje moestuin naar jouw terras met rozemarijn of een tomatenplantje. Hun kruidige geuren schrikken muggen af. Plus, zo staan ze gezellig dicht bij de barbecue ;). Als de muggen jou toch nog te pakken krijgen ondanks deze planten, hebben we nog tal van alternatieven zoals citronellakaarsen, geurspiralen of eco-sprays.

See you later vliegen

Van kleine vervelende fruitvliegjes tot grote bromvliegen: ook vliegen kunnen je tot vervelens toe lastig vallen in de zomer.

De beste tip tegen fruitvliegjes is: hou een nette keuken zonder vuile vaat of etensresten. Laat geen fruit in fruitmanden liggen maar leg het bijvoorbeeld in de koelkast. Ook verwelkte bloemen trekken fruitvliegjes aan. Heb je toch fruitvliegjes in huis? Dan zijn de fruitvliegenvallen of gele insectenvallen dé oplossing om de plaag vlug de kop in te drukken.

Om de huisvlieg of de bromvlieg uit huis te houden is het antwoord natuurlijk voor de hand liggend: zorg dat de vlieg niet naar binnen kan komen. Hou deuren en ramen toe of voorzie ze van horren met insectengaas.

Vliegen op verrot fruit

Verspreid een scherpe geur

Wil je graag vliegen verjagen op een natuurlijke wijze? Kies er dan voor geuren te verspreiden waar ze een hekel aan hebben: lavendel, basilicum, azijn, kruidnagel, knoflook of ui.

Tijdens je barbecue of etentje kan je het eten afdekken met speciale afdekschaaltjes of kiezen voor een vliegenverjager die met zijn waaiende vleugels ze op afstand houdt. Als laatste oplossing bestaan er ook nog vliegenvallen, -sprays  of insectenlampen.

Glazen wespenval hangend in een boom.

Tot nooit meer wespen!

Je kent het wel, zit je net buiten met een heerlijk verfrissend drankje, zijn die vervelende wespen daar ook. Wel, met deze tips word jij deze zomer met rust gelaten:

 • De meest efficiënte, maar ook de moeilijkste tip is wespen niet in verleiding laten komen met zoetigheden. Ze komen namelijk maar al te graag proeven van jouw ijsje of limonade.
 • Hang een kunstmatig wespennest op in de buurt van je terras: de meeste wespen zullen uit de buurt blijven van een vijandig nest.
 • Als laatste kan je een wespenval met lokstof gebruiken om overlast te voorkomen.

We wensen jullie een zomer vol barbecues, etentjes en heerlijke snacks zonder lastig gevallen te worden (door bovenstaande insecten dan toch ;)).

 • Vervelend ongedierte

  Toch nog last van ander ongedierte? Last van slakkenvraat, ongewenste harige bezoekers of hebben je rozen last van een invasie van bladluizen? Ontdek hier enkele tips om deze te bestrijden.

  Ongedierte bestrijden

 •  

   

   

   

   

Benieuwd naar onze activiteiten, aanbiedingen en inspirerende tips?

Volg ons via social media