Hoe plant ik peterselie?

Peterselie is één van de meest gebruikte keukenkruiden. Met zijn frisgroene bladeren brengt hij kleur en smaak naar jouw bord. 

Planten

Planten kan vanaf april tot september en zaaien vanaf april tot juli.
Zaaien doe je in een geul van 1cm diep, op 20cm afstand van elkaar en de rijen 25cm uit elkaar. De ideale plantdiepte is pothoogte. 

Oogsten

Zodra de peterselie goed begint te groeien mag je takjes afknippen. De plant wordt zo'n 20 cm hoog, laat ze niet opschieten, dan verliest de plant z'n smaak.

Weetjes

  • Er bestaat platte peterselie en gekrulde peterselie. De platte is sterker van smaak, de gekrulde wordt vaak voor de versiering van het bord gebruikt.
  • Plant peterselie niet in de volle zon, kies een plekje uit in halfschaduw.
  • Er bestaan 2 soorten kruiden in de handel, er zijn de kant-en-klare die hoofdzakelijk in warenhuizen verkocht worden en er zijn kruiden die specifiek voor het uitplanten in de moestuin geschikt zijn. Het verschil is dat de kant-en-klare kruiden gemanipuleerd worden om in onnatuurlijke omstandigheden snel te groeien om meteen te kunnen gebruiken in de keuken. Deze kruiden zullen niet groeien in uw moestuin daar ze daarvoor niet ontwikkeld zijn. Voor uw moestuin moet u kruiden hebben die in natuurlijke omstandigheden de tijd hadden om te groeien en waarvan de wortels dus voldoende sterk ontwikkeld zijn om verder te groeien in uw moestuin.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven