Hoe plant ik munt?

Munt is een heerlijk fris kruid die je op heel wat manieren kan gebruiken. In een frisse mojito of in een smakelijke salade, maar ook in warme gerechten kan munt zeker een rol spelen. 

Planten

Vanaf februari tot oktober is het mogelijk om munt te planten. Plant ze op 30cm van elkaar en in rijen van 40cm uit elkaar. Plant op pothoogte.

Oogsten

Zodra de takjes 10 cm hoog zijn mag je ze afknippen.

Weetjes

  • Plant munt in een emmer waarvan je de bodem uitsnijdt zodat het water er nog door kan. Zo zal de plant niet beginnen woekeren.
  • Munt is een vaste plant.
  • Er zijn heel veel verschillende soorten munt, kies jouw favoriet in ons tuincentrum.
  • Er bestaan 2 soorten kruiden in de handel, er zijn de kant-en-klare die hoofdzakelijk in warenhuizen verkocht worden en er zijn kruiden die specifiek voor het uitplanten in de moestuin geschikt zijn. Het verschil is dat de kant-en-klare kruiden gemanipuleerd worden om in onnatuurlijke omstandigheden snel te groeien om meteen te kunnen gebruiken in de keuken. Deze kruiden zullen niet groeien in uw moestuin daar ze daarvoor niet ontwikkeld zijn. Voor uw moestuin moet u kruiden hebben die in natuurlijke omstandigheden de tijd hadden om te groeien en waarvan de wortels dus voldoende sterk ontwikkeld zijn om verder te groeien in uw moestuin.
  • bewaren: fijnsnijden en droog invriezen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven