Hoe plant ik dille?

Ben je op zoek naar een kruid om te gebruiken in de keuken die een echt verfijnde smaak heeft? Dan is dille ideaal voor jou! Zijn fijne anijsachtige smaak past bij heel wat gerechten. 

Planten

Het planten van dille is al mogelijk vanaf april tot eind juni. De plantafstand is 30cm en je plant ze op pothoogte. 

Oogsten

Dille kan zeer snel geoogst worden, je kan al meteen de jonge blaadjes gebruiken.

Weetjes

  • Dille past perfect bij visgerechten
  • Er bestaan 2 soorten kruiden in de handel, er zijn de kant-en-klare die hoofdzakelijk in warenhuizen verkocht worden en er zijn kruiden die specifiek voor het uitplanten in de moestuin geschikt zijn. Het verschil is dat de kant-en-klare kruiden gemanipuleerd worden om in onnatuurlijke omstandigheden snel te groeien om meteen te kunnen gebruiken in de keuken. Deze kruiden zullen niet groeien in uw moestuin daar ze daarvoor niet ontwikkeld zijn. Voor uw moestuin moet u kruiden hebben die in natuurlijke omstandigheden de tijd hadden om te groeien en waarvan de wortels dus voldoende sterk ontwikkeld zijn om verder te groeien in uw moestuin.
  • De beste manier om dille te bewaren is invriezen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven