Hoe bestrijd ik slakken in de tuin?

Hoewel slakken bekend staan als trage dieren, kunnen ze heel snel heel veel schade aanrichten in de tuin. Niet enkel moestuinplantjes zoals sla, maar ook verschillende sierplanten zoals hosta’s en dahlia’s staan op hun menu. Gelukkig hebben we bij Floralux heel wat handige tips en helpende producten om hun vraat tegen te gaan. 

Preventieve maatregelen

Aan het begin van de lente kan je al meteen stappen ondernemen om de slakken in toom te houden. Woel de grond regelmatig om. Zo haal je slakkeneitjes naar boven die dan uitdrogen waarmee je een nieuwe generatie tegenhoudt. 

Plant in het voorjaar ook al meteen verschillende planten waarvan slakken niet houden. Denk aan geranium, violen, akelei, varens of lavendel. In de moestuin kan je kiezen voor kruiden zoals tijm, knoflook en salie. 

Nieuwe, gevoelige soorten aanplanten in de tuin? Zet ze dan niet op vochtige plekken, want dit de favoriete omgeving van slakken. Je kan er ook aan denken om kopertape te bevestigen rond potten met planten. De tape geeft de slakken een klein schokje waardoor ze niet verder raken. 

Slakken opgemerkt?

Hou je planten goed in de gaten, zo merk je het meteen op wanneer er slakken in jouw tuin aanwezig zijn. Wanneer je merkt dat er slakken in de tuin zitten, is het raadzaam om dagelijks ’s avonds op slakkenjacht te gaan.

Laat de natuur meehelpen in de strijd

Richt jouw tuin zo in, dat je natuurlijke vijanden aantrekt. Egels, vogels, kikkers en spitsmuizen zijn gek op slakken. Maak jouw tuin diervriendelijk en ze helpen je met veel plezier.

Grote plaag? Kies het juiste bestrijdingsmiddel

Indien je nog steeds last hebt van slakken, kan je voor een bestrijdingsmiddel kiezen. Strooi slakkenkorrels op de grond of gebruik een slakkenval waarin je de slakken vangt. Laat je adviseren bij Floralux.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven