Hoe houd ik mollen weg uit mijn tuin?

Mollen zijn nuttige dieren in de tuin wanneer ze insecten opruimen. Maar wanneer ze jouw tuin overhoop halen ben je ze liever kwijt dan rijk.

Neem meteen maatregelen

Het is belangrijk om meteen in actie te schieten van zodra je één molshoop aantreft. Hoe langer je wacht, hoe meer ondergrondse gangen en molshopen de mol kan maken.

Gebruik een trillingsapparaat om de mol te verjagen

Mollen zijn heel gevoelig voor storende geluiden en sterke geuren. Je kan daarom de mol verjagen door een apparaat in de grond te steken dat trillingen veroorzaakt. Of plaats  geurende steentjes in de grond rond het territorium van de mol. Dit gebeurt bij voorkeur net naast gangen en niet in de gangen zelf. Maak gebruik van een U-vorm; kies de zijde die open blijft op basis van de richting die je wilt dat de mol gaat, bijvoorbeeld naar een weide of braakliggend terrein.

Baken het territorium van de mol af in de vorm van een ‘U’ en plaats langs de lijn van deze U-vorm de geurende steentjes in de grond.

Gebruik een klem om de mol te vangen

Als je de mol wilt vangen, kan je gebruik maken van een mollenklem. Er bestaan verschillende soorten klemmen, laat je bij Floralux adviseren over de gewenste keuze.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven