De vijver winterklaar maken

Het jaar loopt ten einde, de temperaturen zakken terug richting het nulpunt. Hoog tijd dus om jouw vijver winterklaar te maken. Zo bescherm je de planten, dieren en vissen die er leven en ga je met gemak het nieuwe jaar in. 

Haal afgevallen bladeren weg

In het najaar kunnen er geregeld bladeren in de vijver terechtkomen. Haal het dode plantmateriaal en in de vijver gewaaide bladeren uit de vijver om rotting te voorkomen.

Span een net over de vijver

Om te voorkomen dat er nog meer afgevallen bladeren in de vijver terechtkomen, span je een fijnmazig net over de vijver met met bijvoorbeeld plastic plantensteunen.

Knip planten terug

Afgeknapte en in het water hangende stengels van oeverplanten knip je af, deze zorgen eveneens voor rotting. Knip de stengels niet onder water af maar zo’n 10 à 15 cm boven het wateroppervlak.

Hou een deel van de vijver ijsvrij

Als de vijver dichtvriest en vrij lang bevroren blijft, kan zich onder het ijs gas verzamelen. Dit is eenvoudig te voorkomen door een ijsvrijhouder in de vijver te plaatsen, die voor een goede gasuitwisseling met de buitenlucht zorgt.

Weetjes

  • Voor een optimale waterkwaliteit tijdens de winter en een gezonder vijver in het voorjaar, laat je je informeren bij Floralux over de juiste producten

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven