Hoe onderhoud ik buxus?

Een buxus is een stijlvolle plant die aardig zijn weg heeft gevonden naar de meeste tuinen en terrassen. Enkele buxussen in mooie potten of manden geven onmiddellijk een natuurlijke sfeer en decoratief karakter op je terras. De buxus vormt er een natuurlijke aankleding door eenvoudig groen als basis waarmee je alle richtingen uit kunt.

Bekalk in het najaar

Een eerste stap in een goede verzorging van buxusplanten is bekalking in het najaar, bij voorkeur in de winter. Dit zorgt voor een optimale zuurtegraad van de bodem waardoor de plant beter voedingsstoffen kan opnemen.

Geef extra voeding in het voorjaar

Naast kalk hebben buxusplanten ook aangepaste voeding nodig. Gebruik hiervoor een organische meststof speciaal voor buxus. Zo krijgt de plant alle nodige voedingsstoffen en zorg je tegelijkertijd voor een mooie, groene kleur. Voor buxusplanten in pot kan je een vloeibare meststof voor buxus gebruiken. Laat je voor de dosering adviseren bij Floralux.

Zorg elke dag voor voldoende water

Ten slotte is het ook belangrijk om jouw buxus steeds voldoende water te geven. Geef daarom elke dag een ruime hoeveelheid water. 

Weetjes

  • Om uw buxusplanten een mooie en gezonde vorm te geven, dien je ze te snoeien. Een eerste snoei mag eind mei gebeuren, je kan een tweede maal snoeien in augustus-september. Denk eraan om niet te snoeien bij intense zon, maar eerder bij betrokken weer.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven