Hoe bestrijd ik mos in mijn gazon?

Mos kan vaak een smet zijn op jouw prachtige groene gazon. Wil je het graag aanpakken? Wij helpen je alvast op weg! 

Bekalk het gazon in het najaar

Om mos op een duurzame manier aan te pakken, ga je best in 2 stappen tewerk. De eerste stap is bekalking in het najaar om de zuurtegraad van de bodem te optimaliseren. Bekijk onze tuintip over bekalking van het gazon voor meer informatie. 

Bemest het gazon in het voorjaar. 

De tweede stap bestaat uit bemesting in het voorjaar om het gazon de nodige voedingsstoffen te geven. Het voorjaar is de meest geschikte periode om te bemesten. De wortels van het gras zijn nu immers beter in staat om de voedingsstoffen op te nemen.

Gebruik meststof met een dubbele werking

Bepaalde meststoffen hebben een dubbele werking. Zo kan je bijvoorbeeld tegelijkertijd de nodige voedingsstoffen te geven aan jouw gazon en het mos aanpakken. Vraag hiernaar bij Floralux.

Verwijder het dode mos

Door het gebruik van deze meststof zal het mos geel kleuren en afsterven. Na enkele weken zal het dode mos dan gemakkelijk verdwijnen tijdens een verticuteerbeurt.

Weetjes

  • Het is aan te raden om eerst het gazon te maaien en kort daarna te bemesten (bij voorkeur net voor een regenbui/voor je water sproeit).
  • Denk er aan om het gras nooit té kort te maaien. Je doet er goed aan om het gazon niet korter te maaien dan 3 cm.
  • Het gazon heeft net als andere planten licht, water en ook voldoende voedingsstoffen nodig. Probeer daarom het gazon regelmatig te bemesten, minimaal 3 keer per jaar; in het najaar (vóór de bekalking), in het voorjaar en in de vroege zomer.
  • Gebruik een rotatieve meststofstrooier voor de bemesting. Hierdoor ben je zeker van een goede verspreiding.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven